10 remedii naturale pentru insomnie, la îndemâna noastră - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

10 remedii naturale pentru insomnie, la îndemâna noastră

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 10 remedii naturale pentru insomnie, la îndemâna noastră
remedii naturale pentru insomnie

Ce este insomnia?

Insomnia este cel mai frecvent simptom al depresiei și al altor afecțiuni nervoase. Este incapacitatea sau dificultatea de a adormi sau de a avea o perioadă suficientă de somn. Structura și calitatea somnului sunt extrem de afectate și duc la diverse alte simptome de oboseală, iritabilitate, dureri de cap, depresie, lipsă de atenție și manifestare generală extrem de supărătoare.

Insomnia poate fi cronică sau acută. Insomnia cronică durează mai mult de câteva săptămâni și poate dura luni, în timp ce insomnia acută este limitată la câteva zile sau o săptămână. Pot exista mai multe cauze pentru insomnie care ar putea include anxietate, stres și chiar tulburări psihotice. Alte afecțiuni grave cum ar fi bolile asociate cu inima și artrita pot, de asemenea, să îndepărteze somnul unei persoane. Obezitatea poate fi, şi ea, un factor care contribuie la insomnie pentru că sforăitul este mult mai obișnuit la persoanele obeze, iar sforăitul intens le împiedică să doarmă noaptea confortabil.

Insomnia poate duce la slăbiciune extremă și ar putea perturba funcționarea diferitelor aspecte ale vieții personale. Oamenii iau comprimate, pastile, medicamente care induc somn.

Remedii naturale pentru insomnie

Cu toate acestea, există câteva remedii de acasă care pot fi folosite pentru a trata insomnia din confortul propriei locuinţe.

Iată remediile:

1. Semințe de chimen

Oameni din întreaga lume folosesc semințele de chimen drept condimente în diferite feluri de preparate culinare, dar acestea au și proprietăți medicinale variate, în special cele care favorizează digestia. Uleiul extras din semințele de chimen are, de asemenea, un efect calmant și liniștește organismul. Semințele de chimen s-au folosit de mult timp în medicina ayurvedică pentru a induce somnul. Consumul unei banane mixate cu seminţe de chimen înainte de culcare este extrem de benefic în inducerea somnului. Ceaiul de chimen este, de asemenea, frecvent consumat pentru a trata oboseala și epuizarea datorată lipsei de somn. Doar puneţi în apă o lingură de semințe de chimen și aduceţi-o la punctul de fierbere. Consumați ceaiul înainte de a merge la culcare.

2. Nucşoara

Nucşoara acționează ca un ajutor natural pentru somn și are caracteristici sedative fantastice. Poate fi consumată prin adăugarea unui vârf de linguriţă de pudră de nucșoară (a opta parte din conţinutul unei linguriţe) într-o ceașcă de lapte cald. Se poate adăuga și la apă caldă sau la suc de fructe, în funcție de băutura preferată.

3. Șofranul

Șofranul este o plantă regală cu beneficii multiple pentru sănătate. Laptele de șofran este foarte benefic în inducerea somnului. Adăugați două fire de șofran într-o ceașcă de lapte cald și beţi puțin înainte de a merge la culcare. Multe beneficii ale șofranului în amestec cu lapte vă vor ajuta să vă liniștiți simțurile și nervii.

4. Ceai de mușețel

Un remediu natural renumit pentru inducerea somnului şi îmbunatăţirea calităţii sale, ceaiul de muşeţel oferă beneficii semnificative pentru destinderea nervilor tensionaţi. Un compus numit apigenin prezent în ceaiul de muşeţel este ingredientul responsabil pentru efectul sedativ pe care îl induce ceaiul băut. Poate fi îndulcit cu un vârf de cuţit de scorţişoară dacă preferați un gust dulce.

5. Banane

Bananele sunt o sursă bogată de potasiu și potasiul are un efect calmant asupra întregului corp. În plus, ele conțin un aminoacid numit triptofan, despre care s-a constatat că majorează nivelurile de serotonină care ajută la rândul ei la reglarea somnului. Mineralele esențiale, cum ar fi calciu și fier, de asemenea ajută foarte mult la destinderea corpului.

Citeste continuarea aici.

foto: Depositphotos.com

Data articol: 13/05/2022