10 lucruri pe care sa nu le faci cu telefonul mobil - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

10 lucruri pe care sa nu le faci cu telefonul mobil

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » 10 lucruri pe care sa nu le faci cu telefonul mobil

Cauzeaza mobilul cancer? Multe studii sugereaza ca telefonul mobil ar putea avea ca efect cancerul. Cercetarile facute pe animale au aratat ca expunerea intensa la radiatiile cauzate de mobile poate creste usor riscul de tumori la creier si inima in cazul cobailor masculi. In 2011, Organizatia Mondiala a Sanatatii a clasificat radiatiile mobile ca potential cancerigene pentru oameni.

Asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la telefonul tau mobil, ci sa-l folosesti cu inteligenta.

 

Ce trebuie sa stii despre protectie cand este vorba de mobil

Academia Pediatrilor din SUA a venit cu 10 reguli de siguranta. Multe dintre ele se concentreaza pe reducerea expunerii la radiatiile periculoase in vreme ce altele au in vedere prevenirea altor pericole care provin din partea mobilului. Specialistii de la Academia Pediatrilor recomanda limitarea expunerii copiilor la ecranele dispozitivelor moderne si evitarea expunerii la telefoanele mobile si la alte dispozitive care emit radiatii electromagnetice.

Iata, asadar, regulile care ar trebui respectate pentru ca mobilul sa fie folosit in siguranta:

  1. Trimite sms-uri de fiecare data cand este posibil, pune telefonul pe difuzor sau utilizeaza dispozitivul maini libere.
  2. Cand vorbesti la telefon nu-l tine lipit de ureche, ci un pic mai departe.
  3. Da doar telefoane scurte.
  4. Nu tine telefonul in buzunar, soseta, sutien. Nici macar producatorii nu pot garanta ca organismul tau nu depaseste nivelul sanatos de radiatii absorbit.
  5. Nu vorbi la telefon sau nu trimite sms-uri in timp ce conduci.
  6. Atentie la folosirea telefonului cand mergi sau esti implicat in alte activitati intrucat te-ai putea rani.
  7. Daca vrei sa privesti un film pe mobilul tau, mai intai descarca-l si apoi pune-l pe modul avion pentru a evita expunerea inutila la radiatii.
  8. Atentie la cat puterea semnalului. Cu cat este mai slab cu atat mai mult trebuie sa lucreze telefonul tau ceea ce inseamna ca nivelul de radiatii creste. Mai bine asteapta sa ai un semnal puternic inainte de a suna.
  9. Evita sa dai telefon in timp ce esti in autobuz, autoturism, lift intrucat dispozitivul este folosit intens in asemenea momente.
  10. Aminteste-ti ca mobilul nu este o jucarie.

 

 

Sursa: draxe.com

Data articol: 24/11/2016