Shop
Ultimele 100 de articole

10 beneficii ale inotului

14 august 2020, , Vizualizări:
beneficii ale inotului

6. Amelioreaza simptomele de astm

Spre deosebire de exercitiile fizice “pe uscat”, inotul amelioreaza simptomele de astm. Un studiu recent a aratat faptul ca dupa un antrenament de 6 saptamani la inot, unor copii care sufereau de astm si l-a imbunatatit simtitor starea de sanatate. Importante la inot sunt si tehnicile de respiratie care maresc volumul plamanilor.

 

7. Scade riscul de diabet

Sedintele zilnice de 30 de minute de inot pot reduce riscul instalarii diabetului de tip 2 cu pana la 10%. De asemenea, suferinzii de diabet de tip 1 pot beneficia de pe urma inotului pentru ca se sporeste sensibilitatea la insulina a organismului.

 

8. Scade nivelul stresului

Inotul elibereaza endorfine, ceea ce inseamna ca o sedinta de inot poate reduce substantial nivelul stresului, oferind, totodata relaxare si o stare de spirit buna. Inotul poate fi considerat si o modalitate de a face meditatie intrucat trebuie sa fii foarte concentrat la respiratie si miscari ca sa te tii la suprafata apei.

 

9. Scade nivelul colesterolului

Inotul poate tine sub controlul nivelul colesterolului, gratie naturii sale aerobice. Un studiu recent a demonstrat ca persoanele in varsta care practicau inotul aveau vasele de sange la fel de elastice ca ale unor tineri de 30-40 de ani.

 

10. Traiesti mai mult

Inotul te ajuta sa traiesti mai mult, crescand speranta de viata. Potrivit unui studiu de 32 de ani, efectuat la Universitatea din Carolina de Sud, la care au participat peste 40.000 de persoane cu varste de la 20, la 90 de ani, s-a descoperit ca cei care au practicat inotul aveau un risc cu 50% mai mic de a muri decat persoanele care obisnuiau sa se plimbe (ca exercitiu fizic) sau cei care nu faceau miscare deloc.

 

Sursa: howstuffworks.com

Imagine de David Mark de la Pixabay

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.