Suferi de dureri de cap? Iata 11 cauze la care nici nu te gandeai - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Suferi de dureri de cap? Iata 11 cauze la care nici nu te gandeai

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Suferi de dureri de cap? Iata 11 cauze la care nici nu te gandeai
Suferi de dureri de cap - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - stress-543658_1920

In fiecare an milioane de romani merg la medicul de familie plangandu-se de dureri de cap. Daca si tu esti una dintre persoanele care procedeaza astfel, iata 11 cauze la care nici nu te gandeai pentru care suferi de dureri de cap.

Anxietatea

Unele dintre cele mai intalnite cauze ale durerilor de cap sunt anxietatea si stresul. Astfel de dureri sunt destul de intalnite, iar intensitatea durere variaza de la moderat la sever.

Ce ar trebui sa faci?

Respiratia lenta, intr-un loc intunecos si linistit poate imbunatati fluxul sanguin si, in plus, te va ajuta sa te linistesti. Dr. Andrew Weil sugereaza metoda de respiratie 4-7-8 pentru a te relaxa. Inhaleaza pe nas timp de 4 secunde, tine-ti respiratia pentru 7 secunde si apoi expira pe gura timp de 8 secunde.

Ochii

Problemele cu vederea sunt intalnite la persoanele care petrec mai mult de 5 ore pe zi in fata calculatorului. Lumina de la monitoare duce adesea la dureri de cap.

Ce ar trebui sa faci?

Ridica-te din cand in cand din fata PC-ului astfel incat ochii sa se poata odihni. Iesi afara in lumina naturala – tot organismul va beneficia de pe urma acestei expuneri. Incearca sa folosesti ochelari pentru PC care sa reduca expunerea la lumina monitorului.

Citeste si: Dureri de cap puternice? Mergi de urgenta la medic. Vezi si alte tipuri de durere pe care nu ar trebui sa le ignori

Somnul

Intr-un studiu publicat in jurnalul Headache, cercetatorii au condus un interviu detaliat legat de somn, in care participantii au fost intrebati despre durerile cronice de cap si de modul in care dormeau. Mai mult de 80% dintre subiectii care au declarat ca s-au confruntat cu dureri de cap in timpul zilei au recunoscut ca s-au trezit obositi.

Ce ar trebui sa faci?

Stabileste o rutina de noapte astfel incat sa poti dormi bine. Cu o ora inainte sa mergi la culcare inceteaza sa privesti la tv, PC ori tableta limiteaza cantitatea de cafea, mancare ori bauturi alcoolice. Si nu incele din urma ai grija sa dormi suficient – recomandat ar fi 7-8 ore pe noapte.

Alegerile alimentare

Exista o multime de dovezi care sustin ca anumite alimente (ciocolata, lactate, proteine si alcool) declansaza durerea de cap. Insa totul poate varia in functie de sex, greutate si, in general, starea de sanatate.

Ce ar trebui sa faci?

Tine un jurnal legat de durerile de cap si ce ai mancat in ziua respectiva. Dupa o perioada, citeste-l cu atentie si vezi daca descoperi un tipar. De asemenea, jurnalul te poate ajuta sa descoperi si alte cauze ale durerilor de cap.

Nu rata nici: Alimente care declanşează durerile de cap

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 10/07/2021