Shop
Ultimele 100 de articole

Suferi de dureri de cap? Iata 10 cauze la care nici nu te gandeai

04 iulie 2017, , Vizualizări:
dureri de cap - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

In fiecare an milioane de romani merg la medicul de familie plangandu-se de dureri de cap. Daca si tu esti una dintre persoanele care procedeaza astfel, iata 10 cauze la care nici nu te gandeai pentru care suferi de dureri de cap.

 

  1. Anxietatea

Unele dintre cele mai intalnite cauze ale durerilor de cap sunt anxietatea si stresul. Astfel de dureri sunt destul de intalnite, iar intensitatea durere variaza de la moderat la sever.

Ce ar trebui sa faci?

Respiratia lenta, intr-un loc intunecos si linistit poate imbunatati fluxul sanguin si, in plus, te va ajuta sa te linistesti. Dr. Andrew Weil sugereaza metoda de respiratie 4-7-8 pentru a te relaxa. Inhaleaza pe nas timp de 4 secunde, tine-ti respiratia pentru 7 secunde si apoi expira pe gura timp de 8 secunde.

 

  1. Ochii

Problemele cu vederea sunt intalnite la persoanele care petrec mai mult de 5 ore pe zi in fata calculatorului. Lumina de la monitoare duce adesea la dureri de cap.

Ce ar trebui sa faci?

Ridica-te din cand in cand din fata PC-ului astfel incat ochii sa se poata odihni. Iesi afara in lumina naturala – tot organismul va beneficia de pe urma acestei expuneri. Incearca sa folosesti ochelari pentru PC care sa reduca expunerea la lumina monitorului.

 

  1. Somnul

Intr-un studiu publicat in jurnalul Headache, cercetatorii au condus un interviu detaliat legat de somn, in care participantii au fost intrebati despre durerile cronice de cap si de modul in care dormeau. Mai mult de 80% dintre subiectii care au declarat ca s-au confruntat cu dureri de cap in timpul zilei au recunoscut ca s-au trezit obositi.

Ce ar trebui sa faci?

Stabileste o rutina de noapte astfel incat sa poti dormi bine. Cu o ora inainte sa mergi la culcare inceteaza sa privesti la tv, PC ori tableta limiteaza cantitatea de cafea, mancare ori bauturi alcoolice. Si nu incele din urma ai grija sa dormi suficient – recomandat ar fi 7-8 ore pe noapte.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.