Shop
Ultimele 100 de articole

Studiu: Cine le streseaza pe femei mai mult? Barbatii sau copiii? Tu cine crezi?

06 iunie 2018, , Vizualizări: 996
stres femei - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - woman-1852907_1920

Femeia este sotie, mama, bucatar-sef, sofer, profesor, asistenta medicala, femeie de serviciu, coordinator de evenimente speciale, ofiter de corectie si multe alte meserii care o lasa fara energie. La care se mai adauga si locul de munca.

 

Nu incape indoiala ca este foarte stresata. Dar cine o streseaza mai mult: copiii sau sotul?

 

Un studiu realizat de revista Today a scos la iveala adevarul. Esti pregatit sa-l afli?

 

 

Ce le streseaza pe femei

La studiu au participat peste 7.000 de femei. Nivelul de stres mediu a fost pozitionat la 8,5 din 10. Cel mai mare stres al lor este ca nu isi vor termina sarcinile pentru ziua respectiva. Trei din patru femei participante la studiu au declarat ca pe umerii lor cad majoritatea sarcinilor casnice si educatia copiilor. Una din cinci femei spune ca nu primeste suficient ajutor din partea sotilor, iar acest lucru le streseaza la culme.

Mai mult, un studiu realizat la Universitatea din Padova a scos la iveala faptul ca dupa ce isi pierd sotia, sanatatea barbatilor se deterioreaza constant. In schimb, dupa ce le moare sotul, vaduvele devin mai sanatoase si se recupereaza rapid dupa perioadele de stres si depresie. Ipoteza cercetatorilor este ca barbatii se bazeaza mai mult pe suportul femeilor decat viceversa.

 

 

Ce fac barbatii?

Nu mai putin de 46% dintre femeile care au participat la studiul revistei Today au declarat ca cel mai mult le streseaza sotii. Pe locul al doilea s-au situat copiii.

Femeile au declarat ca asteapta mai mult suport din partea sotilor, sa iasa mai mult cu copiii, sa ii duca la doctor, sa faca teme cu copiii. Si, desi ambii parteneri au job-uri full-time, aceste actiuni intra tot in sarcina femeilor.

Ce ar trebui facut? Daca esti de parere ca sotul face mai putine lucruri decat ti-ai fi dorit, vorbeste cu el. Faceti o lista cu sarcinile zilnice si cadeti de acord asupra impartirii acestora, astfel incat sa fie echitabil. Puteti face o agenda comuna, astfel incat sa stie fiecare ce are de facut si sa nu uite datele importante.

 

 

Ce fac femeile?

Exista intotdeauna doua versiuni ale aceleiasi povesti. Poate fi foarte simplu sa dai vina pe celalalt. Insa, de multe ori, problema apare de la faptul ca, din dorinta lor de a fi totul perfect, femeile nu au incredere ca sotii lor se pot descurca si prefera sa faca ele o anumita sarcina.

Ce ar trebui facut? Femeile pot fi adevarate vizionare asupra familiei si copiilor. Dar nu trebuie sa fie totul perfect. Au si barbatii meritele lor si ar trebui apreciati si lasati sa faca mai multe. Chiar nu e nevoie sa cei mici sa fie scosi in parc perfect asortati, de exemplu.

 

 

O scanteie in relatie

Cand apar copii, relatia de cuplu trece pe planul doi. Insa, inainte de a fi parinti, cei doi ar trebui sa fie parteneri. Si la bine, si la greu, asa cum au fost juramintele la cununie.  Dragostea si respectul pentru partener n-ar trebui sa se diminueze.

Ce ar trebui facut? Petreceti timp impreuna: fara copii, fara munca, fara alte griji. Fiti cinstiti si discutati deschis cu partenerul despre nevoile voastre. Va fi atat in folosul vostru ca si cuplu, cat si in folosul familiei. Copiii se dezvolta mult mai frumos intr-un mediu armonios, in care parintii se iubesc si se inteleg.

 

 

Sursa: healthy-holistic-living.com

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
seo
Disney
Gradinita
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu