6. Creste riscul bolilor cronice
Nu neaparat stresul este important, ci modul in care oamenii reactioneaza la el. Iar asta poate avea un impact negativ asupra sanatatii lor, sustine o cercetare realizata de Universitatea din Pennsylvania.
Publicat in Annals of Behavioral Medicine studiul a descoperit ca persoanele stresate si anxioase in legatura cu stresul de zi cu zi erau predispuse la boli cornice (precum cele de inima) 10 ani mai tarziu, comparativ cu persoanele care priveau viata intr-un mod mai relaxat.
7. Creste riscul unui atac cerebral
Persoanele stresate au sanse sporite de a suferi un atac cerebral – sunt rezultatele unui studiu publicat in Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry.
8. Inamicul principal al inimii
Anxietatea si stresul sunt legat de un risc cu 27% mai mare de a suferi un atac de cord, acelasi ca si in cazul unei persoane care fumeaza 5 tigari pe zi.
Iar stresul nu creste doar riscul unui atac de cord, dar poate afecta si recuperarea bolnavului dupa un asemenea incident. Potrivit unui studiu realizat la St. Luke’s Mid America Heart Institute, stresul determina un risc de 42% mai mare de a muri la 2 ani dupa suferirea unui atac de cord.
9. Inrautateste raceala
Daca intotdeauna ai banuit faptul ca stresul ajuta raceala, ei bine, ai avut dreptate. Diverse cercetari au concluzionat faptul ca stresul are un impact negativ asupra sistemului imunitar. Mai mult, va inrautati efectele racelii. Vinovat este cortizolul pe care corpul tau il produce in exces, in situatii stresante, si care afecteaza procesele imflamatorii din organism.
10. Afecteaza rezultatul tratamentului de cancer
Cancerul – diagnosticul, tratamentul si perioada dupa ce a fost “infrant” – este un proces stresant si cercetatorii au aratat ca gestionarea corespunzatoare a stresului poate imbunatati rezultatele tratamentului.
Citeste continuarea: 1 2
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!