4. Ramai curios
Cand este vorba despre lucruri bune, curiozitatea face diferenta. Priveste momentele placute prin ochii unui copil, permite ca aceste momente sa ramana cat mai mult in creier si sa devina parte a memoriei emotionale pe termen lung.
„Cu cat par mai noi si mai atragatoare lucrurile cu atat mai mult iti va fi mai usor sa le privesti prin ochii unui copil, iar astfel vor intra in structura creierului pentru ca el este mereu interesat de tot ce este nou”, a mai adaugat Hanson.
5. Tine ochii deschisi si uita-te in jur
Secretul fericirii este la fel de de simplu (si in acelasi timp dificil) ca atentia. Atentia – cultivarea concentrarii constiente pe prezent, dezvoltat prin practicarea meditatiei si a respiratiei adanci – este, probabil, cel mai bun instrument cand este vorba despre cresterea capacitatii de fericire.
„Problema este ca multi oameni nu detin controlul asupra gandurilor lor si tocmai de aceea le este atat de greu sa renunte la cele care nu le sunt de folos”, sustine Hanson.
Nu rata nici: 4 minciuni care te impiedica sa fii fericit. Ti le spui si tu?
Poate fi dificil sa nu mai dai atentie lucrurilor negative, care pot lua forma autocriticii, obsesiei si anxietatii, potrivit lui Hanson.
Insa o modalitate prin care sa schimbi asta si sa creezi mai multe emotii pozitive in creier este sa faci un efort constient si sa observi toate lucrurile bune dintr-o zi: un zambet de la un strain, un gest cald de la un prieten sau o mica victorie personala.
„Atentia este o modalitate excelenta sa preiei controlul. Te poate ajuta sa stai 10-20 secunde concentrat pe acele experiente pozitive si te poate ajuta sa fii prezent in viata ta, astfel incat sa observi toate lucrurile placute care sunt acolo pentru tine”, a incheiat Hanson.
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?