Pare o varsta imposibil de atins si, totusi, despre Li Ching Yuen se spune ca a trait 256 de ani. Potrivit unui articol din New York Times, publicat in anul 1930, profesorul Wu Chung-chieh a povestit despre descoperirile facute in documentele Imperiului Chinez din anul 1827, legate de Li Ching Yuen, care aniversa 150 de ani. Alte documente atestau ca omul implinea 200 de ani in 1877.
Li Ching Yuen si-a inceput sa lucreze cu plantele medicinale inca de cand avea 10 ani. Aduna ierburi din munti si invata despre potentialul lor de a prelungi viata. El a calatorit in Kansu, Shansi, Tibet, Annam, Siam si Manchuria pentru a studia si strange diverse plante. Timp de 40 de ani a trait cu ierburi precum goji si ginseng salbatic si vin din orez. In 1749, la 71 de ani, Li Ching Yuen a intrat in serviciile armatei chineze ca instructor de arte martiale. Potrivit martorilor vremii, Li s-a casatorit de 23 de ori si a avut peste 200 de copii.
Nu a fost singurul
Potrivit unuia dintre discipolii lui Li, acesta a intalnit un batran de 400 de ani, care l-a invatat despre exercitiile Qigong si despre dietele care pot prelungi viata. Pe patul de moarte, batranul i-a spus lui Li: „Am facut tot ce aveam de facut pe acest pamant” si i-a dezvaluit secretul longevitatii si sanatatii sale: „Tine-ti inima linistita, stai ca o testoasa, mergi sprinten ca un porumbel si dormi ca un caine”. Li a transmis si el secretul longevitatii discipolilor sai. El isi mentinea inima linistita gratie tehnicilor de respiratie invatate.
Sa fie oare adevarat?
In timp ce in lumea occidentala speranta de viata este undeva la 70-75 de ani, gandul ca cineva poate trai peste 100 de ani este accpetabil. Dar peste 200 de ani?!
E de retinut faptul ca unii oameni nu au stilul de viata al occidentalilor. Nu trebuie omis faptul ca unii oameni traiesc intr-un mediu fara stres, fara poluare, practica meditatia sau exercitiile de respiratie, ca nu traiesc dupa standardele occidentale, ca mananca alimente sanatoase. Desi pare de crezut ca se poate ajunge la o asemenea varsta, atunci cand ne tratam corpurile cu respect, nu se stie niciodata.
Sursa + foto: Simplecapacity.com