Cat de murdare devin propriile noastre prosoape de baie si, mai ales, dupa cat timp de folosire?
Cele mai multe prosoape sunt facute 100% din bumbac. Si este perfect adevarat ca dupa un dus bun, tu elimini de pe piele marea majoritate a germenilor, bacteriilor si microbilor, iar procesul se completeaza dupa ce te stergi viguros pe tot corpul cu un prosop de bumbac. Astfel, germenii si bacteriile care au ramas pe corp trec pe prosop, dupa ce l-ai folosit si te-ai sters cu el. Si uite asa prosoapele tale din baie devin un mediu mai mult decat prielnic pentru mucegaiul umed specific spatiilor precum baile.
Marea majoritatea a persoanelor apasa butonul ca sa porneasca ventilatia sau sistemul de aerisire a bailor, iar altii pur si simplu deschid geamul dupa ce au terminat de facut dus. Insa inchid toate aceste sisteme suficient de repede, mai ales dupa ce simt ca s-a dezaburit un pic oglinda sau ca s-au uscat pe corp. Dar specialistii spun ca e foarte important sa mentinem curentii de aer pentru mai mult timp; sa aerisim baia mai bine, pana se usuca complet toate colturile ei.
Daca nu faci sa dispara umezeala complet, baia ta o sa devina o rezervatie a mucegaiului si germenilor. In plus, mai poate fi si paradisul tantarilor. Iar acelasi mucegai care ataca plasticul, rosturile gresiei si faiantei, poate ataca si prosoapele cu care tu te stergi, mai ales daca nu le usuci complet dupa ce le folosesti.
Este simplu de constatat: e suficient sa mirosi propriul prosop, si-ti vei da imediat seama in ce stadiu avansat de mucegaire se afla. Mirosul unui prosop ud folosit il cunoaste oricine… Daca prosoul tau are acel tip de miros, nu ezita: schimba-l imediat si spala-l cat mai repede!
Foto: dreamstime.com
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!