Dureri de spate. Care sunt cauzele? Ce sa faci si ce sa nu faci cand ai dureri de spate - Pagina 2 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Dureri de spate. Care sunt cauzele? Ce sa faci si ce sa nu faci cand ai dureri de spate

Dureri de spate- sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Dureri de spate. Ce sa NU faci cand te doare spatele

Durerea de spate poate fi greu de vindecat, iar daca te confrunti cu ea NU mai face urmatoarele lucruri:

Nu ridica greutati mari

Daca ridici greutati cand faci sport, la munca sau dintr-un orice alt motiv, ia in calcul sa renunti s-o mai faci pentru o perioada. Timp de o saptamana, nu ridica sau cara nimic ce cantareste mai mult de 2,2 kg. Permite-i spatelui sa se relaxeze si sa se vindece putin.

Nu evita exercitiile fizice

Ridicatul greutatilor iese din discutie insa poti face putin sport. Te-ai putea plimba sau chiar alerga daca poti tolera asta.

Adopta o postura mai buna

Una din cauzele durerii de spate este postura incorecta. Oamenii stau prea mult aplecati in fata. Daca lucrezi la birou tine-ti amandoua picioarele pe podea si incearca sa stai cu spatele drept. Monitorul computerului nu ar trebui sa fie deasupra liniei vizuale. Ar trebui sa privesti usor de sus in jos la monitor.

Nu fi obsedat de un diagnostic

Uneori, nu exista un diagnostic clar pentru durerea de spate. Nu ar trebui sa fii prea ingrijorat de ceea ce o cauzeaza daca durerea nu devine extrema. Mai bine misca-te putin, intinde-te, incearca sa iti intaresti putin muschii spatelui inferior.

Nu astepta sa treaca de la sine

Daca esti ingrijorat in legatura cu niste dureri de spate cronice si nimic din ceea ce faci nu te ajuta, atunci mergi la medic. Te va ajuta sa gestionezi durerea si chiar iti poate recomanda ce sa faci pentru a scapa de ea.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 12/07/2021