Depresia ne îmbătrâneşte înainte de vreme - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Depresia ne îmbătrâneşte înainte de vreme

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » Depresia ne îmbătrâneşte înainte de vreme

Depresia îi face pe oameni să devină mai bătrâni din punct de vedere biologic decât sunt în realitate, prin accelerarea procesului de îmbătrânire la nivelul celulelor, potrivit unui studiu recent, scrie RomâniaTV.NET.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Potrivit testelor de laborator, celulele arată din punct de vedere biologic mai bătrâne la persoanele care suferă de depresie severă sau care au suferit de această afecţiune în trecut.

Aceste diferenţe vizibile înregistrate de un parametru ce măsoară vârsta celulelor – lungimea telomerilor – nu ar putea fi explicată de alţi factori, precum fumatul. Studiul, realizat pe un eşantion de peste 2.000 de persoane, a fost publicat în revista Molecular Psychiatry.

 

Oamenii de ştiinţă ştiau deja că persoanele diagnosticate cu depresie severă prezintă un risc ridicat de apariţie a bolilor asociate procesului de îmbătrânire, precum cancerul, diabetul, obezitatea şi maladiile cardiace. Acestea sunt provocate, cel puţin în parte, de anumite comportamente de viaţă considerate nesănătoase, precum abuzul de alcool şi inactivitatea fizică.

 

Află cum ne îmbătrâneşte depresia pe RomâniaTV.NET.

 

 

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 13/11/2013