Cum sa-ti stapanesti furia # 6: Destainuie-te unui prieten
Te simti eliberat daca vorbessti cu un prieten despre problemele care te framanta. Tocmai de aceea, este bine sa ai pe cineva cu care sa vorbesti cand esti la pamant, cand esti deprimat, cand esti furios sau in alte ocazii in care simti o povara apasatoare pe umerii tai.
Cum sa-ti stapanesti furia # 7: Vorbeste la persoana I
In momentul in care vrei sa descrii o problema vorbeste in numele propriu evitand astfel sa critici sau sa invinovatesti pe cineva. Spre exemplu poti spune, “Sunt suparat ca nu mi-ai dat o mana de ajutor in bucatarie in seara aceasta”. Daca procedezi pe dos, nu vei face decat sa-ti superi partenerul, iar scandalul se va declansa imediat.
Cum sa-ti stapanesti furia # 8: Foloseste umorul pentru a detensiona situatia
Foloseste umorul pentru a reduce tensiunea imaginandu-te pe tine sau pe cealalta persoana in situatii amuzante. Fereste-te sa folosesti sarcasmul.
Nu rata nici: Cum sa nu mai tipi la copii: Ghid practic pentru 6 zile
Cum sa-ti stapanesti furia # 9: Asculta muzica de relaxare
Muzica de relaxare calmeaza sufletul. O sesiune de ascultare a acestui gen muzical, in timp ce esti asezat confortabil iti va elibera spiritul. Din cand in cand, respira adanc.
Cum sa-ti stapanesti furia # 10: Roaga-te
Cand oamenii nu pot sa-si stapaneasca furia, pot aparea consecinte periculoase. Cere ajutorul pentru a-ti putea stapani temperamentul. Rugaciunile aduc pace persoanelor care cer asta.
Citeste continuarea: 1 2