Cum sa stai mai mult timp pozitiv - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa stai mai mult timp pozitiv

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » Cum sa stai mai mult timp pozitiv
optimist - fericit - pozitiv - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - smiley-1041796_1920

Fa orice lucru care iti creeaza sentimente de bucurie, satisfactie si dragoste. Tu stii cel mai bine ce iti face placere. Poate sa canti la chitara. Sau sa petreci timp cu o anumita persoana. Sau sa te plimbi prin padure.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Iata si alte modalitati sa stai mai mult timp pozitiv.

 

  1. Meditatie

Oamenii care mediteaza in fiecare zi arata mai multe eotii pozitive decat cei care nu o fac. Asa cum era de asteptat, cei care mediteaza dezvolta si abilitati valoroase care ii ajuta in viata de zi cu zi.. Spre exemplu, trei luni dupa ce s-a terminat experimentul persoanele care au continuat sa mediteze in fiecare zi si-a crescut starea de constiinta, si-au descoperit scopul vietii si s-au confruntat cu mai putine boli.

 

 

  1. Scriere

Intr-un studiu, publicat in Journal of Research in Personality, au fost examinati cativa studenti, care au fost impartiti in doua grupuri. Membrii primului grup au scris despre experientele pozitive traite zilnic, timp de trei zile. Ceilalti au scris despre alte subiecte.

Trei luni mai tarziu, subiecii primului grup aveau o stare de spirit mai buna si s-au imbolnavit mai putin.

 

 

  1. Joaca

Rezerva timp si pentru joaca. Iti planifici intalnirile, sarcinile, evenimentele de weekend, vacantele de ce sa nu iti faci timp si pentru joaca?

Cand a fost ultima oara cand timp de o ora ai incercat sa explorezi si sa experimentezi ceva? Cand a fost ultuima data cand te-ai distrat cu adevarat? Rezerva timp pentru hobby-urile tale astfel incat prin intermediul emotiilor pozitive sa capeti noi indemanari.

 

 

Fericire vs succes (Care din ele este prima)

Nu exista nicio indoiala ca fericirea este rezultatul unei realizari. Castigarea unui campionat, obtinerea unui job mai bun, gasirea partenerului/ei ideal – toate acestea vor aduce bucurie si satisfactie in viata. Insa adesea oamenii cred, in mod gresit, ca fericirea urmeaza succesului.

Poate ca ai gandit adesea: „Daca as obtine … as fi fericit”

Sau: „Dupa ce vor castiga… voi fi satisfacut”.

Totusi, potrivit celor spuse mai sus fericirea este esentiala pentru dezvoltarea de noi abilitati care iti permit sa ai succes.

Ceea ce inseamna ca fericirea estet atat precursorului cat si rezultatul succesului. Exista chiar un efect de spirala, dupa cum au observat oamenii de stiinta, in cazul oamenilor fericiti. Sunt fericiti, asa ca dezvolta noi abilitati, aceste abilitati duc la un nou succesm care are ca rezultat si mai multa fericire si procesul se repeta de la sine.

Asadar daca vrei sa ai succes fa asta: Cauta bucuria, joaca-te adesea si cauta aventura. Creierul tau va face restul.

 

Sursa: huffingtonpost.com

foto: Pixabay.com

 

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 28/02/2017