Cum iti pot schimba viata 15 minute de mers pe jos - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Cum iti pot schimba viata 15 minute de mers pe jos

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Cum iti pot schimba viata 15 minute de mers pe jos
mers pe jos - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - walking-2150721_1920
Credit foto: pixabay.com

Mersul pe jos este cel mai obisnuit lucru pe care il face un om. In afara cazului in care cineva are o probleme fizica, lumea considera aceasta activitate ca pe ceva normal, de la sine inteles. Insa un studiu francez sugereaza ca oamenii ar trebui sa acorde mai multa atentie beneficiilor mersului pe jos, mai ales pe masura ce inainteaza in varsta.

Beneficiile mersului pe jos

Impactul mersului pe jos asupra adultilor de peste 65 de ani este remarcabil: in cei 12 ani de studiu s-a observat ca o plimbare zilnica de numai 15 minute a redus rata mortalitatii cu 22%. Procentul crestea in cazul in care durata mersului era mai mare.

Unul din cercetatori a punctat: „Varsta nu este o scuza pentru a nu face miscare. S-a stabilit de multa vreme ca activitatea fizica are un efect mai bun asupra starii generale de sanatate decat orice alt tratament medical. Insa doar jumatate dintre persoanele in varsta ating minimul recomandat de 150 de minute sau 75 de minute intense de miscare in fiecare saptamana”.

Ghid Sfatulparintilor.ro: 100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun. Il poti cumpara de aici!

Descoperirile nu ar trebui sa surprinda

Mersul pe jos a fost studiat intens pentru a se descoperi efectele variate pe care le are asupra oamenilor. Unii oameni nu privesc mersul pe jos ca pe un exercitiu aerob asa ca ii ignora beneficiile. Definitia activitatii aerobice este ca stimuleaza ritmul cardiac si respiratia pentru a pompa mai mult oxigen in muschi. Chiar si o miscare usoara face asta. Cu cat mergi mai repede cu atat mai aerobica este activitatea.

Cresterea operatiunilor cardiovasculare, respiratorii si circulatorii inseamna ca nutrientii ajung in locul in care muschii sunt solicitati. Energia este folosita si nu depozitata si organele, muschii si oasele devin mai puternici. Corpul uman este facut pentru miscare.

Fara indoiala, ca un stil de viata sedentar din care lipsesc exercitiile fizice te va imbolnavi. Daca nu-l folosesti, il pierzi, iar aceasta afirmatie este adevarata si in cazul muschilor, mintii si a fortei fizice.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 12/05/2023