Shop
Ultimele 100 de articole

Cum iti afecteaza somnul casnicia

19 august 2020, , Vizualizări:
Cum iti afecteaza somnul casnicia - SFATULPARINTILOR.RO - PIXABAY_COM - dream-5235852_1920

Cum arata un cuplu fericit? Isi sincronizeaza ceasul desteptator si ora de culcare.

Potrivit unui studiu publicat recent in jurnalul “Sleep”, viata de cuplu este influentata de programul de somn. Mai exact, participantii care s-au declarat cei mai fericiti in cuplu au fost cei care petrec 75% din timp simultan adormiti sau simultan treji.

Iata si alte lucruri care influenteaza viata de cuplu, cand dormiti.

1. Pozitia

Majoritatea cuplurilor participante la studiu au declarat ca dorm spate in spate si mai putin fata in fata sau in aceeasi directie. Indiferent de pozitia de somn, insa, distanta dintre parteneri in timpul somnului pare a fi hotaratoare.Cuplurile care dorm la mica distanta unul de altul s-au declarat mai fericite decat cele care dorm fiecare pe o margine de pat.

De asemenea, 94% dintre cei care spun ca adorm atingandu-si partenerul s-au declarat fericiti. Procentul celor care s-au declarat fericiti in cuplu, fara sa-si atinga partenerul inainte de culcare a fost de 68%.

2. Insomnia

Insomnia nu-ti cauzeaza numai cearcane, ci si probleme in mariaj. Cel putin asa sustin cercetatorii. Potrivit acestora, oamenii sunt mult mai tentati sa se certe dupa o noapte alta decat dupa o noapte in care au dormit bustean. Privarea de somn duce la diminuarea empatiei si astfel nu te poti intelege sentimentele celorlalti. Mai mult, se accentueaza emotiile negative in tipul unei dispute.

3. Somn agitat

Persoanele care au un somn agitat nu mai sunt la fel de recunoscatori si apreciativi fata de partenerul de viata, asa cum sunt cei care au un somn linisti.

Specialistii spun ca femeile sunt mai prost dispuse dupa o noapte nedormita decat barbatii. Astfel, dupa o noapte de nesomn, femeile sunt mai irascibile si mai certarete, spre deosebire de barbati care sunt mai calmi.

Sursa: Realsimple.com

Imagine de Виктория Бородинова de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.