Mai toate religiile au una sau două practici religioase sau instrumente cel puţin ciudate. Iată o listă a celor mai neobişnuite practici religioase care încă se găsesc în religiile moderne.
Practici religioase #1: Veşmintele de templu ale mormonilor
În timpul anumitor ceremonii, reprezentanţii Bisericii Sfinţilor din zilele din urmă sunt îmbrăcaţi într-un set de lenjerie intimă sacră. Doar adulţii care au luat parte la un anumit ceremonial au voie să le poarte. Tocmai pentru că mormonii le consideră sacre ar putea fi ofesaţi dacă acest subiect ar fi dezbătut public.
Practici religioase #2: E-meter-ul scientologic
E-meter-ul este un dispozitiv inventat de către Biserica Scientologică. Este folosit pentru a-i ajuta pe consilierii scientologici sau pe cei care se pregătesc pentru a deveni consilieri ai acestei biserici în aplicarea unor tehnici care au ca scop abordarea unor probleme spirituale. Sesiunile cu acest instrument sunt conduse de aşa numiţii auditori.
Practici religioase #3: Exorcismul
Prin exorcism se practică alungarea demonilor şi a altor entităţi spirituale malefice dintr-o persoană sau loc pe care îl posedau (adică îl controlau). Practica este străveche şi încă se regăseşte în sistemul de credinţe a multor religii, deşi preponderent o întâlnim la Biserica Romano Catolică şi cea Ortodoxă.
Practici religioase #4: Kaparot
Kaparot-ul este un ritual religios evreiesc care are loc în timpul Sărbătorilor sfinte. Este executat prin prinderea unei găini de aripi şi rotirea de 3 ori în jurul capului unei persoane, transferând, simbolic, păcatele asupra păsării. Găina este apoi sacrificată şi dată săracilor. Kaparot-ul este precedat de citirea Psalmilor.
Practici religioase #5: Şamanismul
Şamanismul cuprinde o serie de credinţe şi practici prin care se comunică cu lumea spirituală. Există mai multe variaţii ale şamanismului deşi în toate se regăsesc anumite credinţe. Şamanii pretind că posedă abilitatea de a diagnostica şi vindeca suferinţele oamenilor, iar alţi şamani susţin că au puterea şi de a cauza suferinţi. Despre şamani se mai crede că au abilitatea de a controla vremea, pot interpreta visele sau că pot călători în lumi superioare sau inferioare.
Practici religioase #6: Zestrea
Aceasta este mai degrabă o practică culturală decât religioasă şi se întâlneşte în India. Chiar dacă este interzisă această practică continuă să existe. Zestrea şi cheltuielile de nuntă pe care trebuie să le suporte familia fetei îi lasă săraci lipiţi pământului. Şi cum suntem în epoca consumerismului, cererile în ceea ce priveşte zestrea sunt din ce în ce mai mari. În zonele rurale oamenii ajung să-şi vândă pământurile, iar în oraşe, săracii rămân fără case din pricina zestrei.
Practici religioase #7: Botezarea morţilor la mormoni
Botezarea morţilor este de fapt botezarea unei persoane în viaţă în numele celui decedat. Practica aceasta a început în 1840 şi se execută numai în temple speciale. Persoana botezată trebuie să aibă acelaşi sex precum cea moartă şi să-i poarte numele. Potrivit mormonilor care îl practică botezul este necesar pentru intrarea în Împărăţia lui Dumnezeu. Bisericii Sfinţilor din zilele botează pe oricine neţinând cont de rasă, sex sau credinţă. Aici sunt incluşi călăii şi victimele genocidului. Aşa se face că unii israeliţi supravieţuitori ai Holocaustului şi cei care i-au asuprit au fost obiectul acestei practici.
Practici religioase #8: Digambar
Digambar este una din cele două secte principale ale Jainismului. Călugării de rang înalt sunt complet goi, asemeni zeului Mahavira. Ei nu cred că sunt goi, sunt îmbrăcaţi în mediul înconjurător. Credincioşii acestei secte, consideră că astfel refuză să cedezeîn faţa cerinţelor corpului pentru confort şi proprietate privată. Asceţii Digambar posedă numai două lucruri: o mătură din pene şi o tărtăcuţă de apă.
Practici religioase #9: Niqab
Niqab-ul este vălul care acoperă faţa purtat de unele dintre femeile musulmane. Este popular în ţările arabe din Golful Persic, însă poate fi găsit şi în nordul Africii, în sud-estul Asiei şi în subcontinentul Indian.
Niqab-ul este privit diferit de către numeroasele şcoli islamice. Unele îl consideră obligatoriu, altele îl recomandă şi, destul de puţine este drept, îl interzic.
Practici religioase #10: Refuzul transfuziilor de sânge de către Martorii lui Iehova
O fracţiune fundamentalistă a Martorilor lui Iehova predica faptul că Biblia interzice consumul, păstrarea şi transfuzia de sânge chiar şi în cazuri de urgenţă. Această doctrină a fost introdusă în 1945 şi a fost perfecţionată de atunci. Deşi majoritatea credincioşilor sunt de acord cu acestă lege, există şi o minoritate care nu este de acord.
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua