9 secrete de sanatate ale medicilor - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

9 secrete de sanatate ale medicilor

 

5. Nutritionistul: Mananca ciocolata in fiecare zi, ca sa fii fericit

„Ciocolata face foarte bine sanatatii mintale. Contine serotonina si feniletilamine, doua substante cu un rol determinant in crearea bunei dispozitii. Acestea se gasesc in mod natural in creier si sunt eliberate in momentul in care suntem fericiti sau indragostiti. Vestea buna e ca nici nu trebuie consumata foarte multa, sunt suficiente 30 de grame de ciocolata neagra (70%)”, dr. Amanda Ellwood, nutritionist la Asociatia britanica de nutritie.

 

 

6. Psihologul: Imbratiseaza-te in fiecare zi

„Desi multi nu cred, starea emotionala contribuie din plin la starea de sanatate a intregului organism. Pentru a preintampina depresia si a avea o dispozitie excelenta in fiecare zi nu trebuie sa apelati la cine stie ce tratamente medicamentoase. E suficienta o singura imbratisare. Contactul fizic este foarte important pentru mentinrea unei stari de bine”, Jones, psiholog si lector la The Open University din Marea Britanie.

 

 

 

7. Fizioterapeutul: Omega 3 si 6 imbunatatesc sanatatea

„Omega 3 si 6 nu fac bine numai creierului, ci intregului organism pentru ca au efect antiinflamator. Pentru a va asigura aportul zilnic necesar trebuie sa consumati cel putin de doua ori pe saptamana ulei de peste si sa includeti in dieta nuci si oua”.

 

 

8. Chirurgul ortoped: Poarta pantofi cu toc

„Va vine sa credeti sau nu, pentru unele afectiuni precum durerile de gamba sau tendonite, tocurile inalte sunt remediul. Dati uitarii miturile ca tocurile fac rau picioarelor. In general, problemele legate de talpa picioarului sau glezne sunt ereditare si n-au nici o legatura cu ce incaltari purtati”, Ioan Tudur Jones, chirurg ortoped si consultant traumatolog la Clinica de chiurgie ortopedica a spitalului Lister din Londra.

 

9. ORL-istul: Nu bag niciodata in ureche ceva mai mic decat cotul

„Suna ciudat, dar e o regula generala. Problemele apar foarte frecvent pentru ca oamenii au obiceiul sa-si bage in ureche tot felul de chestii pentru a-si curata ceara (de la betigase, la creioane). Ca sa evitati deteriorarea ireversibila a timpanului si a urechii in general nu va bagati nimic in ureche. Absolut nimic. Ceara e acolo ca sa va protejeze”, dr. Paul Darroch, ORL-ist britanic. (Sursa: goodtoknow.co.uk)

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 07/10/2013