3. Spala-te pe dinti si foloseste ata dentara
Sanatatea noastra este clar in legatura cu sanatatea creierului, sustine o echipa de psihiatri si dentisti britanici.
Dupa ce au studiat mii de persoane intre 20 si 59 de ani, cercetatorii au desoperit ca gingivita si bolile periodontale erau asociate cu rezultate mai proaste alte functiilor cognitive pe parcursul vietii de adult, nu numai la batranete.
Sfat: Urmeaza ceea ce-ti spune dentistul tau. Foloseste ata dentara zilnic si periaza-ti dintii pentru cel putin 2 minute o data pe zi.
4. Bea alcool in mod cumpatat
Au fost obervate rezultatele benefice asupra functiei cognitive la subiectii care consumau un numar limitat de coktailuri.
Tine consumul de alcool in limite care sa nu-ti afecteze sanatatea: nu mai multa de o bautura alcoolica pe zi. Cu cat mai mult alcool bea o persoasa, cu atat mai mic este volumul total al creierului, spune un studiu recent de la Colegiul Wellesley. Legatura dintre bautura si reducerea volumului creierului este mai puternic resimtita la femei, probabil pentru ca oamenii mai slabi sunt mai sensibili la efectele alcoolui.
Sfat: Daca doresti un pahar de vin alb la cina, inlocuieste o parte din vin cu apa minerala. Asa vei reduce cantitatea de alcool chiar si mai mult.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!