7. Sub aspect moral, etic si religios facem greseli mari
Ne uram aproapele, uitand ca si el este creat dupa chipul si asemanarea Domnului, relatiile inter-umane se pervertesc pe zi ce trece. Cat de superior si de evoluat spiritual este omul zilelor noastre, care a nascocit diabolicele lagare de exterminare, clinicile psihiatrice de distrugere a sufletelor, de ucidere de dragul de a ucide pe baza doctrinelor sau convingerilor politice, fata de canibalul pe care l-am condamnat in trecut? Sacrificiul uman si animal se pare ca a fosi abolit, formele primitive ale ofrandelor aduse zeilor prin uciderea si arderea fiintelor pe rug fiind de mult lasate in urma (desi se pare ca se mai practica in unele comunitati si in zilele noastre!). Dar care este diferenta dintre acele sacrificii si cele din epoca moderna a industriei alimentare, bazate in mare parte pe consumarea proteinelor alimentare provenite din animalele sacrificate? Pe ce se bazeaza dreptul moral asupra vietii animalelor pe care le consumam ca hrana? Pe faptul ca asiguram animalelor domestice conditii mai bune de trai, de dezvoltare si perpetuare, dar numai cu conditia ca acestea sa ne apartina?
Din punct de vedere moral, suntem cu siguranta raspunzatori de comportamentul nostru fata de aceste fiinte vii, subordonate vointei si puterii noastre.
Revenind la obiectul acestei lucrari — pledoaria pentru longevitate — menirea stiintelor biologice si biochimice, in special a biotehnologiilor actuale si viitoare, consta in necesitatea de a gasi substituenti si echivalenti alimentari pentru a inlocui carnea.
Pana atunci, sa nu uitam ca resursele enorme in proteine vegetale si animale ale Oceanului Planetar nu sunt decat foarte putin valorificate.
Carnea animalului ucis de noi ascunde, dupa cum am mai spus, moartea „in sine”, deoarece ne grabeste, prin nenumaratele boli cauzate de proteinele si „grasimile” animale, spre un sfarsit prematur.
S-a constatat ca animalele carnivore sunt mult mai agresive decat ierbivorele, dupa cum si oamenii consumatori de carne sunt mai violenti decat cei a caror alimentatie este bazata pe fructe, legume, cereale si seminte, oua si produse lactate.
Dar pana la asigurarea prin diverse biotehnologii a protidelor superioare celor din carne, sa recurgem la ceea ce exista in prezent.
Dupa cum se stie, Soia, miraculoasa planta de cultura, precum si alte leguminoase ne ofera cantitati importante de proteine superioare celor existente in carne si chiar in cantitati mai mari din punct de vedere procentual.
Acest dar al naturii a salvat de la subnutritie proteica cele mai mari populatii ale globului, China si India.
Sa speram ca si in tara noastra isi va castiga locul bine-meritat.
Pe langa proteine, in aceste produse „vii” se gasesc toti aminoacizii esentiali, grasimile si glucidele, vitaminele, sarurile minerale, oligoelementele si enzimele necesare organismului omenesc.
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua