Mahmureala în jurul lumii
Fie că ai băut bere sau vin, dacă ai consumat în exces, te vei confrunta cu ceea ce se cheamă, la noi, mahmureală. Francezii îi spun gură de lemn, germanii îi spun mieunat de pisică, iar italienii – ieşit din film. La norvegieni, “fenomenul” poartă denumirea de “cap de dulgher”, iar suedezii îi spun “durere la rădăcina de păr”.
Grecii antici tratau mahmureala cu varză, iar romanii mâncau canari prăjiţi. Nemţii mănâncă la micul dejun carne roşie şi banane, iar francezii beau cafea cu sare. Chinezii apelează la ceaiul de spanac, iar ruşii la vodca. Cei din Puerto Rico se freacă cu lămâie pe mâna cu care au băut, iar haitienii înfig 13 ace cu gămălie neagră în dopul sticlei din care au băut.
Bere, vin şi… sănătate
Despre vin, numai de bine. Protejează inima, reduce riscul de atac de cord, scade nivelul colesterolului, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase, contribuie la tratarea unor boli precum Parkinson sau Alzheimer. Totul este să nu exagerezi. Un bărbat ar trebui să bea maximum două pahare de vin roşu, iar femeile unul.
Berea, în schimb, contribuie la mărirea abdomenului, creşte rata obezităţii la bărbaţi, stimulează secreţia gastrică, contribuie la apariţia refluxului gastroesofigian. Berea creşte tensiunea arteriala, stimulează deshidratarea, reduce activitatea sistemului nervos central. Berea afectează ficatul şi poate duce la ciroză hepatică. Ca sa nu mai vorbim de faptul că berea este principalul vinovat al accidentelor de motociletă produse de adolescenţi numai în Statele Unite, 40% dintre acestea soldându-se cu deces.
Activul Marte e în Leu din 4 noiembrie 2024. Mesaje speciale de la Univers pentru 4 zodii
Te-ai nascut cu noroc? Priveste-ti palma si afla raspunsul! Simbolurile norocoase sunt descrise aici