Shop
Ultimele 100 de articole

5 ponturi care te vor ajuta sa gestionezi depresia

25 august 2014, , Vizualizări:
depresie

Depresia nu e ceva rar. Statisticile spun ca numarul celor care sufera de depresie este din ce in ce mai mare. In cazurile de depresie, personalul specializat stie ce are de facut, de aceea este foarte important sa ceri sfatul medicului atunci cand prezinti simptome de depresie. Insa, pe langa indrumarile medicului, poti aplica si aceste sfaturi.

 

Iata 5 ponturi care te vor ajuta sa gestionezi depresia.

 

1. Schimba-ti sentimentele de tristete

Sentimentele pot fi schimbate indirect. Atunci cand ai ganduri negative pune-ti intrebari. “Este acest gand irational?”, “Este asta cel mai rau scenariu?”, “Ma ajuta acest gand in vreun fel?”. Examineaza-ti gandurile care iti produc tristete si noteaza-le. In mod constient, construieste-ti ganduri pozitive care sa le inlocuiasca pe cele rele. De exemplu, daca te simti singur(a), poti sa-ti spui “Da, sunt singur(a), insa beneficiez de suficiente momente in care sa fac ce vreau, cand vreau”.

 

 

2. Schimba-ti sistemul de credinte negative

Sistemul de credinte negative te tine in depresie. “Nu sunt suficient de bun”, “Nu valorez nimic” sunt credinte care iti perturba si iti saboteaza eforturile de a te face bine. Le poti schimba cu ajutorul unei terapii cognitiv-comportamentale.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.