Shop
Ultimele 100 de articole

5 motive pentru care esti tot timpul obosit

14 octombrie 2014, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro-oboseala-cronica.jpg

Te simti epuizat? Renunta la aceste obiceiuri care te secatuiesc de energie.

Iata 5 motive pentru care esti tot timpul obosit.

 

1. Nu faci miscare

Sa renunti la programul tau de exercitii fizice pe motiv ca esti obosit duce la si mai multa oboseala. Suna paradoxal, nu? Exercitiile fizice cresc rezistenta organismului, ajuta sistemul circulator sa duca mai mult oxigen in tesuturi si la creier.

 

2. Nu bei suficienta apa

Deshidratarea (chiar si de 2% din totalul optim de lichide din organism) iti scade drastic nivelul energiei. Deshidratarea inseamna diminuarea volumului de sange din organism, ingrosarea sangelui, ceea ce face ca inima sa foloseasca mai multa energie pentru a-l pompa. In plus, scade si nivelul de oxigen care ajunge la celule.

 

3. Ai probleme cu NU

Din cand in cand mai trebuie sa spui si NU. Altfel ajungi sa faci o multime de lucruri (pe care n-ar fi trebuit sa le faci). Acestea te storc de energie si te lasa sleit si fara chef. Invata sa mai si refuzi sarcini daca simti ca nu le poti face fata.

 

4. Esti perfectionist

Dorinta de a fi mai bun, si mai bun, cel mai bun, te face sa muncesti mai mult, pana la epuizare, in unele cazuri. Incearca sa nu-ti setezi teluri prea idealiste care sa iti consume energia.

 

5. Iti faci prea multe griji

Iti tresare inima ori de cate ori seful te cheama in birou pentru ceva neprevazut? Nu mergi pe bicicleta pentru ca iti este prea teama de vreun accident? Anxietatea te paralizeaza si te epuizeaza la nivel mental. Pentru ca te consumi prea mult, vei ajunge si la epuizare fizica. Poti scapa de aceste probleme iesind in natura, meditand, facand exercitii de respiratie si exercitii fizice. Impartaseste unui prieten temerile tale, acesta te poate ajuta sa treci mai usor peste aceste frici.

 

Sursa: Health.com

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.