Uleiul de cocos
Uleiul de cocos, presat la rece, nerafinat si neprocesat are multiple beneficii. Iata ce poti face cu el:
1. Crema hidratanta pentru corp
Uleiul de cocos nu contine apa, insa grasimile din el tin pielea hidratata, revigoreaza tesuturile. Aplica ulei de cocos pe corp dupa dus. Te vei simti “uleios” o vreme, insa grasimile se absorb foarte repede.
2. Demachiant
Pune cateva picaturi de ulei de cocos pe o tableta din bumbac si sterge fata usor. Apoi clateste!
3. Balsam pentru par
Varfurile despicate pot fi rezolvate usor cu ajutorul uleiului de cocos. Maseaza-ti parul cu ulei de cocos, apoi lasa sa actioneze 30 de minute. Mai poti sa faci acest lucru seara la culcare, si lasi sa actioneze pana a doua zi dimineata. Trebuie insa sa iti infasori parul intr-un prosop. Apoi te speli pe cap si vei avea un par matasos si stralucitor.
4. Antifungic
Uleiul de cocos are proprietati antifuncige, antivirale si antimicrobiene. Este ideal pentru ciuperca piciorului. Unge-ti cu ulei de cocos zonele afectate de ciuperca, dupa ce le-ai spalat, apoi infasoara piciorul intr-o punga de plastic sau intr-o soseta si lasa sa actioneze pana dimineata. Aplica tratamentul de cel putin trei ori pe saptamana.
Candida este si ea inlaturata cu ajutorul uleiului de cocos. Elimina zaharul din dieta ta si consuma 3 lingurite de ulei de cocos pe zi. Incepe cu o lingurita, pentru a te obisnui. Poti creste doza daca candida este severa.
5. Calmeaza scalpul iritat
Daca ai probleme cu scalpul uscat sau ai matreata, un sampon agresiv va distruge mai mult decat sa faca bine. Aplica ulei de cocos pe scalp si maseaza usor. Lasa sa actioneze timp de 30 de minute si repeta procedeul de cateva ori pe saptamana, pana cand scalpul va redeveni ce a fost. Dupa ce trece iritatia, aplica tratamentul o data pe saptamana.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!