A fi fericit inseamna a fi sanatos. Multi cercetatori au ajuns la concluzia ca cele doua stari umane se conditioneaza reciproc.
Iata 12 lectii care, puse in practica, pot face diferenta intre o viata trista si una fericita:
1. Nu purta resentimente
Filozoful german Albert Schweitzer spunea ca fericirea inseamna o sanatate buna si o memorie proasta. Asta inseamna ca, daca la un moment dat cineva te-a ranit sau ti-a facut un rau, e mai bine sa ierti si sa uiti, decât sa lasi sentimentele negative sa te domine tot restul vietii. A purta pica inseamna a fi deprimat, anxios, stresat. Uitând ofensa, iti limpezesti mintea, ai mai multa energie si te poti bucura de ceea ce are viata bun sa-ti ofere.
2. Trateaza pe toata lumea cu amabilitate, demnitate si respect
Bunatatea si altruismul determina creierul sa produca serotonina – hormonul fericirii.
3. Priveste o situatie dificila ca pe o provocare
Daca, in loc sa te consideri invins, lupti pentru rezolvarea ei, poti s-o transformi intr-o noua sansa in viata.
4. Nu-ti face griji din orice, mai ales in legatura cu situatiile in care n-ai nicio putere sa intervii
De cele mai multe ori, acestea se rezolva si fara ajutorul tau. Traieste in prezent si nu te framânta in privinta viitorului. Vei fi mult mai fericit.
5. Vorbeste-i de bine pe ceilalti
Sa fii bun e mai bine decât sa fii rau, nu? Bârfa poate fi, pâna la un punct, amuzanta, dar te lasa intotdeauna cu un sentiment de jena si de vinovatie. A spune numai lucruri placute despre altii este o forma de gândire pozitiva, benefica pentru sanatatea ta.
6. Nu te compara cu altii
Fiecare om are propriul ritm al vietii si propriul destin. A te simti superior sau inferior altcuiva nu-ti va aduce niciodata pacea interioara de care ai nevoie ca sa fii multumit cu tine insuti. Concentreaza-te pe evolutia ta fara sa te raportezi la cei din jur.
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?