Obiceiuri şi tradiţii din Iordania
După ce au născut, femeile iordaniene nu au voie să mănânce sau să bea ceva rece. Se spune că oasele proaspetei mămici sunt desfăcute şi expunerea la rece îi va dăuna sănătăţii. În schimb, alimentele şi băuturile calde îi vor stimula lactaţia.
Obiceiuri şi tradiţii din Mongolia
În Mongolia, laptele de mamă este alimentul campionilor, tocmai de aceea alăptarea îndelungată este o practică bine împământenită. Dacă majoritatea copiilor se întarcă în jurul vârstei de doi ani, alţii sunt alăptaţi peste 4 ani. De altfel, se spune că majoritatea luptătorilor de elită mongolezi au fost alăptaţi cel puţin 4 ani.
Obiceiuri şi tradiţii din Coreea de Sud
După naştere, femeile din Coreea de Sud sunt hrănite cu supă din alge marine, dimineaţa, la prânz şi seara. Bogate în calciu şi iod, această supă contribuie la refacerea organismului după naştere şi la stimularea lactaţiei. Aceeaşi supă se consumă, în unele locuri, la aniversările copilului, pentru ca familia să rememoreze naşterea lui.
Obiceiuri şi tradiţii din China
Părinţii chinezi par a fi iniţiatorii noului trend “fără-scutece” la bebeluşi. Încă de când au câteva săptămâni, bebeluşii încep antrenamentul la oliţă. Chiar dacă sunt încă mici pentru a-şi controla sfincterele, mămicile chineze au descoperit metoda “antimurdărire”: pantalonii cu turul despicat. Fără nasturi, fără capse, fără fermoare, simplu şi rapid.
Obiceiuri şi tradiţii din Hong Kong
Proaspetele mămici din Hong Kong trebuie să-şi angajeze o menajeră. Aceasta va avea grijă de toate treburile casei, inclusiv de schimbarea şi hrănirea bebelului. În prima luna de la naştere, femeilor din Hong Kong nu li se permite decât să mănânce şi să doarmă pentru a se reface. Ele sunt “închise” într-o cameră călduroasă şi întunecoasă din care nu are voie să iasă decât pentru necesităţile fiziologice. În această lună proaspetele mămici nu au voie să facă duş sau baie pentru a nu răci.
Citeste continuarea: 1 2