5. Nu-l pune pe barman sa-ti aleaga bautura!
In aceste zile, meniurile de cocktail-uri pot fi destul de lungi, cu zeci de optiuni. Astfel ca nimeni nu te va invinovati daca vei cere ajutorul barmanului pentru a lua o decizie. Insa, la final, decizia trebuie sa o iei tu. Cu cat mai multe informatii ii dai barmanului despre ceea ce iti place si ceea ce iti displace (dulce vs. sec, gheata vs. fara gheata etc.), cu atat el te va putea ajuta mai bine sa alegi un cocktail.
6. Nu comanda bourbon intr-un bar cu specific de tequila si nici invers!
Ca o regula generala, ar fi bine sa ramai la bauturile care se servesc in mod normal in localul in care te afli. In ultima perioada, tot mai multe baruri se specializeaza pe un anumit gen de bautura, fie ca e vorba despre rom, bourbon sau scotch. Uita-te in spatele barului sau in meniu si, daca vezi ca exista un anumit gen de bautura cu preponderenta, comand-o pe aceea. Nu numai ca personalul va sti ce anume sa-ti dea, dar va sti si cum iti poate face un cocktail delicios din acea bautura.
7. Nu lasa mizerie in urma ta!
Acest lucru poate parea unul de bun-simt, dar barmanii care au fost intrebati intr-un sondaj care au fost cele mai dezgustatoare lucruri pe care au fost nevoiti sa le curete au dat raspunsuri surprinzatoare, chiar socante pe alocuri! Ai putea spune ca munca de barman e in lista celor mai murdare meserii! Daca versi un pic de bautura sau se intampla ceva mai grav, ar trebui macar sa te oferi sa ajuti la curatat.