Sunt cheliosii mai sexy? Iata ce spun cercetatorii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Sunt cheliosii mai sexy? Iata ce spun cercetatorii

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Pentru tati » Sunt cheliosii mai sexy? Iata ce spun cercetatorii
cheliosi sexy

Barbatii cu chelie nu se simt rusinati. De fapt potrivit, unor studii recente, se simt sexi si plini de masculinitate.

Au apus vremurile in care lipsa parului insemna ca barbatii isi pierd si increderea de sine. In urma cu multi ani, barbatii incercau sa-si ascunda aparitia cheliei si foloseau toate trucurile din lume pentru a-si pastra parul. In prezent, insa, cheliosii sunt perceputi drept atractivi potrivit unui studiu intitulat „Parul scurt si perceptia dominantei masculine”, de Albert E. Mannes. El isi incepe cercetarea astfel: „De-a lungul timpului, un par puternic a fost asociat cu puterea, tineretea si vitalitatea, iar absenta sa cu slabiciunea, batranetea si impotenta”. Din fericire, in prezent perceptiile s-au schimbat si chelia este, in cazul barbatilor, asociata cu increderea in sine.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Jumatate dintre barbati isi pierd parul inainte de 50 de ani

Steve McKeown, psiho-analist, fondator al MindFixers precum si patronul The McKeown Clinic sustine ca: „Din cauza standardelor impuse de societatea moderna in legatura cu modul in care trebuie sa aratam, barbatii se simt usor nemultumiti asa ca este mai important decat oricand sa se poate integra intr-un model anume. Barbatii, odata cu inaintarea in varsta, incep sa cheleasca. Studiile au aratat ca peste 50% dintre barbati se confrunta cu pierderea parului inainte sa implineasca 50 de ani”.

McKeown a continuat: „Chelirea a fost asociata cu o imagine de sine scazuta, perceptia de barbat <trecut> si depresie. Nu este de mirare, asadar, ca la nivel mondial barbatii cheltuiau peste 4 miliarde de dolari in incercarea de a anula ori ascunde pierderea parului”.

In primul studiu, s-a descoperit ca barbatii rasi in cap erau mai puternici decat cei cu cei cu par pe cap. In cel de-al doilea studiu, unor barbati li s-au indepartat in photoshop parul, fiind perceputi mai puternici, mai inalti si mai vigurosi comparativ cu ei insisi atunci cand aveau par pe cap.

Cheliosii sunt mai puternici?

„Studiile au demonstrat ca barbatii fara par sunt perceputi drept mai increzatori, mai masculini, mai puternici mai inalti si mai dominanti comparativ cu semenii lor cu par pe cap. Studiul a presupus ca un grup de subiecti sa noteze fotografiile unor barbati cu par pe cap, apoi un grup diferit de participanti sa faca acelasi lucru, insa barbatilor din fotografii li s-a indepartat digital podoabele capilare. Oamenii de stiinta au vrut sa descopere daca acelasi rezultate sunt obtinute si in cazul in care fotografiile lipsesc, iar subiectii au primit doar descrierile barbatilor. Si de aceasta data, cheliosii au fost perceputi drept mai increzatori, mai puternici, mai masculini si mai dominanti comparativ cu cei care avea capetele acoperite cu par”.

Pentru cei mai multi dintre barbati, pierderea parului este un proces lent, care poate dura ani. Nu este ceva ce se intampla peste noapte. Studiile au aratat ca pana la 35 de ani, aproximativ 66% dintre barbati pierd o cantitate considerabila de par, iar pana la implinirea varstei de 55 de ani, aproape 90% se confrunta cu o pierdere aproape totala a parului. Daca esti in aceasta situatie ai putea alege sa te razi si cap si sa fii complet chel.

 

Chelirea este determinata de gene.

Studiile au aratat ca receptorul androgen din gene este implicat in pierderea parului la barbati. Iar sa fii chel, fie din cauze naturale ori pentru ca tu ai ales o astfel de infatisare ofera o multime de avantaje. Asa cum este scris mai sus, barbatii fara par sunt mai sexy si mai increzatori in fortele proprii. Chiar si celebritari precum cantaretul Pitbull sau actorul The Rock prefera sa nu aiba par pe cap iar fanii ii iubesc.

Pierderea parului nu inseamna si pierderea increderii de sine. De altfel, in prezent multi oameni aleg sa-si rada parul din cap astfel ca le transmit celorlalti ca au decis ei insisi sa fie chei.

Sursa: life.gomcgill.com

Photo by Clem Onojeghuo on Unsplash

Cuvinte cheie:
Data articol: 29/03/2019