5 pacate nesanatoase pe care cu totii le facem - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 pacate nesanatoase pe care cu totii le facem

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Pentru tati » 5 pacate nesanatoase pe care cu totii le facem

Nimeni nu este perfect si mai gresim din cand in cand. Iata 5 pacate nesanatoase pe care cu totii le facem foarte des, din nefericire:

 

1. Respiratie incorecta

Respiratia este o actiune pe care cei mai multi dintre oameni o fac fara sa gandeasca. Stiai insa ca exista o modalitate corecta de a respira si, cel mai probabil, nu stii care este aceasta metoda. Multi dintre oameni trec prin viata respirand incorect, insa expertii cred ca, daca inveti sa respiri corect, poti preveni o multime de boli, inclusiv astmul, tensiunea arteriala ridicata si anxietatea.

Multi oameni respira din piept, insa modul corect este cel din abdomen care furnizeaza mai mult oxigen cu fiecare inspiratie. Pentru a ajuta la imbunatatirea sanatatii fizice si mintale, aloca putin timp tehnicilor de respiratie, incearca sa te concentrezi pe respiratia abdominala. Incorporarea exercitiilor de respiratie in rutina ta zilnica este o modalitate excelenta de a ramane energizat, sanatos si lipsit de stres.

 

 

2. Nu bei suficienta apa

Stiai ca setea este un semn ca esti deshidratat deja? Si totusi, acest lucru este experimentat zilnic de multi oameni – ceea ce inseamna ca oamenii subestimeaza importanta consumului de lichide. In vreme ce experimentarea senzatiei de sete din cand in cand n-ar trebui sa te alarmeze, este esential sa bei suficiente lichide pentru pastrarea organelor sanatoase, cresterea nivelului energetic, ajutarea organismului sa se detoxifieze, imbunatatirea digestiei si reducerea retentiei de apa.

Mai mult, sa bei apa este unul dintre cele mai ieftine tratamente de frumusete. Desi nu exista un ghid in legatura cu cantitatea optima de apa pe care ar trebui sa o consumi zilnic, incearca sa ai mereu o sticla de apa la indemana, in geanta sau la birou, si bea in mod regulat in timpul zilei astfel incat sa fii energizat si hidratat.

 

 

3. Postura incorecta

Problemele la umeri, spate si gat sunt cauzate de o postura incorecta. Multe dintre problemele fizice care au legatura cu postura incorecta, incluzand dureri de cap si probleme digestive ca si durerile de gat – pot fi evitate sau alinate printr-o postura corecta atunci cand stai la birou.

Umerii cazuti sau cand stai aplecat peste birou sunt motivele pentru care cei care stau la birou sufera de dureri de spate. Pentru a evita asta, asigura-te ca monitorul este la nivelul ochilor pentru a fi obligat sa stai cu spatele si umerii drepti. Desi, initial s-ar putea sa ti se para incomod, corpul tau se va adapta in curand pe masura ce mijlocul ti se intareste. Totodata poti sa-ti intaresti zona abdominala si flexibilitatea spatelui inferior prin exercitii de yoga si Pilates care iti vor imbunatati postura si te ajuta sa previi durerile de spate si alte probleme de sanatate.

 

 

4. Statul jos

Potrivit unor studii statul jos pentru perioade lungi de timp, creste riscul dezvoltarii unor probleme de sanatate precum boli de inima si diabet, chiar daca altfel esti o persoana activa. Acestea sunt vesti proaste in special pentru cei care sunt obligati sa stea la birou pe toata durata programului.

Daca petreci mult timp stand jos la birou, incearca sa te misti cat de des poti de-alungul zilei.Pune-ti un reminder pentru ca in mod regulat sa te ridici in picioare si sa te intinzi, mergi mai des sa bei apa sau organizeaza-ti spatiul de munca astfel incat sa fii nevoit sa te ridici sau sa te intinzi ca sa ajungi la ele.

Chiar si cele mai mici activitati facute in mod regulat pot face diferenta in ceea ce priveste sanatatea ta. Ar trebui sa faci un efort si sa ramai activ in timp ce esti la birou; mergi la o plimbare, alearga sau fa putin sport in timpul pauzei de masa si fa sport seara cand ajungi acasa.

 

 

5. Sa accepti prea multe

Atat de multi oameni isi iau angajamente personale alaturi de foarte multe sarcini la birou si incearca sa faca prea multe lucruri intr-o zi. Si, in vreme, ce multi oameni se cred dinamici si productivi, de fapt isi compromit sanatatea fizica si mintala ca si calitatea rezultatelor obtinute.

Si nu doar ca multi-taskingul este generator de stres si anxietate, iar o lista prea mare cu sarcini te poate face sa-ti pierzi somnul. Mai mult, un stil de viata ocupat poate face sa mananci nesanatos, sau dimpotriva, sa pierzi micul dejun – care este excelent atat pentru sanatatea mentala cat si pentru productivitate.

Daca vrei sa ai grija de sanatatea ta fizica si mintala, fa o lista cu sarcinile pe care le ai de facut, priorizeaza-l si scapa de cele pe care nu trebuie sa faci in acea zi. De asemenea, fa pauza intre 2 sarcini si gaseste timp la finalul zilei pentru relaxare.

Data articol: 07/05/2013