Shop
Ultimele 100 de articole

Motivele pentru care viitorii tătici ar trebui să renunţe la fumat

08 iulie 2012, , Vizualizări: 475
sfatulparintilor,ro - De ce ar trebui barbatii sa renunte la fumat

Bărbaţii ar trebui să renunţe la fumat cu câteva luni înainte de conceperea copiilor lor, întrucât fumatul riscă să afecteze ADN-ul bebeluşilor, afirmă autorii unui studiu publicat în revista editată de Federation of American Societies for Experimental Biology.

Doriţi să deveniţi tată? Atunci renunţaţi la fumat. Pe lângă faptul că vă reduce fertilitatea (ca şi pe cea a partenerei de viaţă), riscaţi să periclitaţi sănătatea viitorului bebeluş. Un studiu realizat de curând în Statele Unite a arătat faptul că, pentru bărbaţi, fumatul poate să afecteze ADN-ul bebeluşilor.

Medicii din echipa coordonată de Julian Laubenthal de la School of Life Sciences din cadrul Universităţii Bradford din Marea Britanie au recoltat sânge şi eşantioane de spermă de la bărbaţii provenind din 39 de familii originare din Grecia şi Marea Britanie, în perioada în care a avut loc conceperea bebeluşilor, dar şi probe de sânge de la mame şi de la bebeluşi, la naştere. ADN-ul din fiecare probă a fost apoi analizat pentru a detecta eventualele modificări suferite la nivelul anumitor gene asociate un risc ridicat de cancer.

Pe lângă informaţiile referitoare la consumul zilnic de ţigarete, părinţii au precizat şi alte informaţii precum vârsta, greutatea, profesia şi stilul de viaţă (consumul de alcool şi de suplimente alimentare, printre altele), pentru ca autorii studiului să poată analiza efectele expunerii la tutun asupra ADN-ului bebeluşilor, independent de alţi factori.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET.

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu