Lista alimentelor care afectează fertilitatea masculină - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Lista alimentelor care afectează fertilitatea masculină

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Pentru tati » Lista alimentelor care afectează fertilitatea masculină

Bărbaţii care consumă zilnic mezeluri şi carne procesată au şanse mai mici să procreeze, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea Harvard.

Conform studiului efectuat de către cercetătorii de la Universitatea Harvard, bărbaţii care consumă chiar şi o felie de şuncă pe zi şi-ar putea reduce drastic şansele de procreare, scrie RomâniaTV.NET.

 

Astfel, bărbaţii care consumau carne procesată zilnic aveau în proporţie de 5,5% spermatozoizi „normali”, în comparaţie cu 7,2% în cazul bărbaţilor care consumau mai rar acest tip de aliment, din cauza pesticidelor din carnea roşie, care interferează cu hormonii.

 

„Relaţia dintre alimentaţie şi fertilitatea masculină este interesantă, iar acum avem dovezi convingătoare că bărbaţii care consumă mai multe fructe şi legume proaspete au o calitate mai bună a spermei”, a precizat Allan Pacey, preşedintele Societăţii Britanice de Fertilitate.

 

Află mai multe detalii despre legătura dintre consumul de anumite alimente şi infertilitatea masculină pe RomâniaTV.NET.

 

Data articol: 21/10/2013