Frici ale barbaților atunci cand partenera ramane insarcinata - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Frici ale barbaților atunci cand partenera ramane insarcinata

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Pentru tati » Frici ale barbaților atunci cand partenera ramane insarcinata
tati fete- sfatulparintilor.ro - pixaba_com
Se stie ca apariția unui copil schimba in buna masura viața tinerei mamici. Dar ce se intampla in sufletul taților? Nelinistile acestora sunt adeseori neglijate, insa si ei se confrunta cu numeroase angoase legate de sarcina, de partenera sau chiar de sine.

Frica de a nu putea oferi familiei confortul necesar

Cea mai importanta grija a unui barbat atunci cand afla ca partenera sa asteapta un copil este aceea de a nu le putea oferi protecție si confortul material necesar unei vieți linistite. Costurile cresc exponențial iar veniturile scad, iar el trebuie sa faca acum fața cheltuielilor pentru 3 persoane, lucru care ar speria pe oricine avand in considerare situația economica mondiala din prezent. Si cum aceasta nu ar fi indeajuns, trebuie sa pastreze un moral ridicat pentru a-i putea oferi un sprijin emoțional partenerei, care, in afara temerilor legate de evoluția sarcinii si de cele legate de nastere, va trece prin numeroase schimbari hormonale care ii vor afecta dispoziția. Ea poate trece de la extaz la agonie fara un motiv serios, iar barbatul va trebui sa aiba puterea de a o linisti si de a o asigura de tot sprijinul sau.

Teama realei paternitați a copilului

Desi nu vor sa recunoasca, fiecarui tatic i-a trecut cel puțin o data prin cap ideea cum ca bebelusul ar putea sa aiba alt tata biologic decat el. Motivul nu este acela ca isi suspecteaza partenera de infidelitate, ci este o reacție psihologica normala. Psihologii spun ca barbații experimenteaza astfel de ganduri din cauza faptului ca au impresia ca a contribui la nasterea unui copil este un act extrem de important, care poate fi realizat doar de barbați superiori lui.

Grija pentru sanatatea partenerei si a copilului

Sarcina poate fi o experiența epuizanta atat din punct de vedere fizic, dar si emoțional pentru ambii viitori parinți. Mintea este invadata cu nenumarate idei, care mai de care mai sumbre, despre ce probleme ar putea sa apara: daca femeia va pierde sarcina? Sau daca vor aparea complicații la nastere iar barbatul va fi nevoit sa aiba grija de copil singur? 
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:
Data articol: 03/08/2018