Shop
Ultimele 100 de articole

9 sfaturi pe care orice tata ar trebui sa le dea fiului sau

23 martie 2016, , Vizualizări:
influenta tati copii

Rolul de tata nu au fost niciodata mai greu. Tatii vor sa aiba o influenta pozitiva si de durata asupra vietilor fiilor – si cine vrea sa ajute un baiat sa se trasforme intr-un barbat plin de integritate – trebuie sa contracareze miturile existente in cultura actuala. Este nevoie de curaj si incredere pentru a spune adevarul baietilor lor.

 

Iata 9 sfaturi oferite de tatii Tommy Newberry si Curt Beavers in cartea lor I Call Shotgun: Lessons from Dad for Navigating the Roads of Life (n.r. – „Lectii de la tata pentru a naviga pe drumurile vietii”).

 

  1. Da dovada de curaj

De-a lungul vietii vor exista momente in care iti va fi teama. Insa nu esti sigurul om speriat pe acest pamant. Nimeni nu este imun la aceata experienta. Atat curajosii cat si lasii se confrunta cu frica. Insa raspunsul lor la teama si incertitudine este lucrul care ii diferentiaza pe unii de ceilalti. Cand ai curaj vei face ceea ce trebuie indiferent de ce sustine multimea. Pe masura ce iti creste curajul si caracterul tau va purta pecetea sa. Construieste-ti viata pe fundatia curajului.

 

 

  1. Munceste mai mult decat oricine altcineva

Dumnezeu creeaza copiii in imaginatia Sa si Dumnezeu este un muncitor. Gaseste bucurie in creatie. Munca a fost parte a dorintei Sale de a aduce bucurie si implinire. Dumnezeu nu a intentionat niciodata sa fii plictisit si sa te simti mizerabil de la 9 la 17. El doreste sa gasesti placere in ceea ce faci. De fapt, ar trebui sa fii gata si sa doresti sa muncesti mai mult si mai bine decat orice persoana din jurul tau.

 

 

  1. Poarta-te cu intelepciune

Modul in care actioneaza cameleonii depinde de cine sunt intr-un anume moment. Acelasi lucru este adevarat si pentru tine. Daca stai o lunga perioada alaturi de cineva care are un sistem de valori diferit de al tau, te vei schimba tu, sau poate el o va face. Oamenii cu care iti petreci cea mai mare parte a timpului iti vor influenta alegerile pe care le faci si actiunile pe care le demarezi azi si maine. Asadar, asocieaza-te cu oamenii intelepti si vei deveni intelept. Devin-o tu insuti o influenta pozitiva asupra celor din jurul tau.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Organic India
seo
Gradinita
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu