Sunt foarte mulţi oameni care şi-ar dori să facă munca de acasă. Poate că şi tu te numeri printre cei care doresc să-şi îndeplinească munca de acasă fără să fie nevoiţi să mai meargă la birou, să dea bani pe benzină sau abonament RATB/metrou, să nu fie nevoiţi să-şi cumpere haine în fiecare lună etc. La o primă vedere sunt o mulţime de avantaje pentru a face munca acasă mai ales dacă sarcinile pe care le ai de îndeplinit îţi permit acest lucru. Chiar şi firma poate avea avantaje, numai prin reducerea cheltuielilor variabilelor de la birou profitul poate creşte simţitor.
Toate bune şi frumoase, toată lumea are de câştigat aşa că nu-ţi rămâne decât un singur lucru, e adevărat cel mai important, cum îţi convingi şeful direct că este mai bine, atât pentru tine, cât şi pentru el, să faci munca de acasă.
Iată câteva sfaturi care te vor ajută să-l îndupleci pe şeful tău:
Munca de acasă # 1: Ce beneficii are şeful
E normal să iei în calcul beneficiile pe care le ai tu atunci când ţi-ai îndeplini sarcinile de muncă de acasă. Însă, nu începe să-i explici şefului tău lucrurile din punctul tău de vedere. Până una alta, oamenii sunt interesaţi de ceea ce câştigă ei şi nu ceea ce obţin ceilalţi. Aşa se face că o idee mult mai bună şi cu şanse de reuşită este să-i explici superiorului că munca prestată de acasă va ajuta organizaţia să-şi atingă obiectivele. Prin urmare, înainte de întâlnirea cu el/ea, notează pe o foaie de hârtie beneficiile clare pe care firma le câştigă în cazul în care tu stai acasă.
Munca de acasă # 2: Setează parametri de muncă
Stabileşte exact câte zile vrei să lucrezi acasă, 2-3 zile pe săptămână. Sugerează-i şefului tău mai întâi o perioadă de probă, spre exemplu 2 luni pentru a vedea cum te descurci cu sarcinile de acasă. Împreună cu superiorul tău stabiliţi obiectivele şi revizuiţi-le la sfârşitul perioadei de probă pentru a afla dacă şi cum le-ai îndeplinit. Astfel şeful tău va şti cum să reacţioneze în cazul în care nu este mulţumit cu rezultatele obţinute de tine.
Munca de acasă # 3: Fii disponibil/ă
Alcătuieşte o listă cu diferite modalităţi prin care să poţi fi contactat/ă, de către şef sau colegi, în timpul zilei de muncă: e-mail, messenger, sms, mobil şi altele. Iar dacă ţi-ai convins superiorul să-ţi permită să lucrezi câteva zile de acasă, fii proactiv/ă şi răspunde la absolut toate apelurile astfel încât şeful şi colegii să fie mulţumiţi de tine. Este adevărat că, în general, managerii ezită să-şi dea acordul când este vorba de munca de acasă. În acelaşi timp atunci când o fac sunt surprinşi de modul pozitiv în care acţionează cei care îşi fac treaba de acasă, tocmai pentru că nu doresc s-o dea în bară şi să piardă această oportunitate.
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua