Este un lucru normal să-ţi doreşti mai mulţi bani şi o viaţă mai prosperă, dar trebuie să-ti dai seama că mentalitatea de a aştepta pe „cineva” care să „iti dea…” este păguboasă şi că depinde numai de tine să-ţi îmbunătăţeşti calitatea vieţii.
Iata ce poţi face:
- Economiseşte
Ştim cu toţii că veniturile sunt mici şi cheltuielile sunt mari, deci la sfârşitul lunii nu-ţi mai rămâne nimic de pus deoparte. Tocmai de aceea ar trebui să-ţi faci un program organizat de economisire încă de la început, de când primeşti salariul.
Indiferent de cât de mică este suma pe care îţi propui să o pui deoparte, important este să faci lucrul acesta în fiecare lună! Căci dacă vei aştepta o anumită mărire de salariu ca să începi să economiseşti, vei vedea cum cheltuielile îţi vor creşte automat şi niciodată nu va fi un moment bun ca să pui ceva deoparte. Aşadar începe de azi şi în scurt timp vei vedea rezultatele.
- Informează-te
Cei mai mulţi dintre noi nu fac altceva decât să îşi ţină economiile într-un depozit bancar. Din păcate, în felul acesta singura care se îmbogăţeşte cu adevărat este banca, pentru că dobânda este atât de mică încât după câţiva ani cu banii noştri, deşi mai mulţi la număr, vom putea cumpăra de fapt mai puţine lucruri.
Există însă şi alte moduri de a-ţi plasa economiile, cu randamente mult mai mari. Informează-te despre contracte de economisire susţinute de către stat, certificate de trezorerie, obligaţiuni, fonduri de investiţii, investiţii în pieţele de capital sau în cele valutare şi vei vedea cât de multe posibilităţi există. Află care este gradul de risc pe care eşti dispus să ţi-l asumi, alocă resursele diversificat pentru a scădea acest risc şi pe termen lung vei obţine o creştere mult mai mare decât dobânda de la bancă.
- Investeşte
Cea mai mare greşeală este să îţi propui să te îmbogăţeşti „repede”. Studiile arată că mulţi dintre cei care câştigă premiul cel mare la loterie ajung după 5 ani mai săraci şi mai nefericiţi decât erau înainte…
Singurul mod durabil de a deveni mai bogat este treptat, pas cu pas, adică „încet”. Numai astfel vei reuşi să „creşti” şi tu odată cu investiţiile tale şi vei învăţa să devii „stăpânul” banilor tăi, şi nu invers. Dacă vei înţelege că modalităţile de a pierde bani sunt mult mai multe decât cele de a-i câştiga, vei reuşi mult mai bine să-ţi gestionezi investiţiile şi, prin urmare, să ai succes pe termen lung.
Citeste continuarea pe www.ideisibani.ro.
In fiecare luni, miercuri si sambata Sfatulparintilor.ro iti ofera articole de la Ideisibani.ro. A fi prosper este dreptul tau din nastere, iar informatia potrivita te ajuta sa ajungi acolo unde meriti cu adevarat.