Sfatul 4: Sa nu te simti vinovat daca ai sentimentul ca bebeii sunt oarecum plicticosi
Da, sunt mici, sunt dulci, sunt pretiosi dar nu prea fac nimic altceva decat sa manance, sa planga, sa doarma, sa isi faca nevoile si sa te uite in diverse puncte fixe la lucruri. Cateodata te poti simti ca te uiti nu la un pui de om ci la un mic animalut, din pricina absentei reactiilor lui catre tine. Te simti poate vinovat ca esti dezamagit si nu tresalti de incantare in fiecare clipa cand ii esti prin preajma. Ai rabdare, in curand ei vor incepe sa te rasplateasca. Vei simti ca meriti trofeul de „cel mai bun tata din lume” atunci cand vei fi in stare sa obtii primul zambet dedicat tie pe chipul copilului tau.
Sfatul 5: Nu va inchideti in casa de teama microbilor
Da, e adevarat ca nou nascutii sunt mai sensibili la microbii din exterior, dar din pricina asta multi parinti exagereaza si evita cat mai mult contactul cu exteriorul luni de zile dupa nasterea micutului. Acest lucru e gresit; nu exista satisfactie mai mare decat sa vezi ca poti iesi la o terasa cu sotia si in acest timp copilul doarme in aer liber langa voi.
Sfatul 6: Nu uitati sa faceti cat mai multe fotografii
Sigur ca vei poza nasterea, aniversarile si primul concediu. Dar foarte valoroase vor fi peste ani toate pozele facute instantaneu in care surprinzi micile si marile momente ale evolutiei lui.