Obiceiuri moderne care iti consuma energia si vitalitatea. Acum vei intelege de ce esti tot timpul obosit - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Obiceiuri moderne care iti consuma energia si vitalitatea. Acum vei intelege de ce esti tot timpul obosit

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » Obiceiuri moderne care iti consuma energia si vitalitatea. Acum vei intelege de ce esti tot timpul obosit
Obiceiuri moderne care iti consuma energia - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - youtuber-2838945_1920

Email, Facebook, Messenger… Fac parte din viata noastra 24/7. Inainte de a spune despre ele ca sunt amuzante, iata cateva motive care te vor face sa intelegi ca iti consuma energia si vitalitatea.

Verifici mailurile inainte de culcare

Lumina de la computere, tablete sau telefoane suprima productia de melatonina, hormonul care te ajuta sa te “scoti din priza”. Cercetatorii spun ca daca stai in fata computerului cel putin doua ore inainte de culcare iti reduci nivelul de melatonina cu pana la 22%.

Sfat: Stabileste o zi “fara tehnologie” dupa ora 20:00. Apoi, cu o ora inainte de culcare, scoate din priza toate aparatele. Creste treptat, cu perioada, la doua zile pe saptamana, apoi trei si tot asa…

Daca tii electronice in dormitor, stinge luminitele si inchide telefonul, astfel incat niciun stimul sa nu-ti fragmenteze somnul.

Faci pauze de… Internet

Daca in pauzele de la birou obisnuiesti sa cauti stiri pe Facebook sau pe site-urile favorite, crezi ca iti prinde bine. In realitate, intri intr-un cerc vicios. Cand intri pe aceste site-uri de elibereaza dopamina, un hormon care sporeste starea de bine. Problema este ca atunci cand nu ai timp sa intri pe aceste site-uri incepi sa simti nevoia, devenind un fel de dependenta care, in final, iti va consuma din energie si vitalitate.

Sfat: Seteaza-ti limite. O data pe ora sa-ti verifici email-urile si jumatate de ora, la pranz, sa frunzaresti internetul. In rest, nimic altceva, doar activitatea de la birou. Si inca ceva, opreste sonorul de la mail, astfel incat sa nu te “deturneze” de la program fiecare mesaj primit.

Imagine de Lukas Bieri de la Pixabay

Data articol: 08/09/2020