Când îţi redactezi CV-ul apare mereu aceeaşi nelămurire, care îi face confuzi şi îi divizează pe recruiteri şi pe candidaţi. „Mărimea contează?” Iar răspunsul este întotdeauna da. Astăzi, când competiţia în piaţă este atât de crescută, dimensiunea CV-ului tău poate fi crucială în obţinerea unui job. Gândeşte-te: dacă un angajator primeşte 100 de CV-uri într-o zi, există o probabilitate mare că, la un moment dat, să îşi piardă concentrarea. Secretul este să îi atragi atenţia – CV-ul tău să iasă în evidenţă, spun specialiştii site-ului de recrutare Myjob.
1) Este totul relevant?
Nu trebuie să incluzi totul în CV. Îţi faci reclamă pentru un anumit rol (job), nu îţi scrii povestea vieţii.
Ia în considerare istoria locurilor de muncă – elimină acele prime joburi care nu mai au relevantă dacă au trecut 10 ani şi eşti deja specializat într-un anumit domeniu.
Aceeaşi logică se aplică şi în cazul hobbyurilor – atât timp cât nu au nicio legătură cu jobul pentru care aplici, informaţia nu este relevantă pentru angajator.
2) Cumva te repeţi?
Când redactezi un CV este tentant să păstrezi aceleaşi informaţii sub alte forme. Spre exemplu, dacă scriii la abilităţi că eşti flexibil, nu mai este cazul să scrii şi că eşti deschis la nou şi te adaptezi repede.
3) Îţi este teamă de spaţiile goale?
Evita să înghesui cât mai multă informaţie. Cei mai mulţi recruiteri vor frunzări CV-ul. Atrage-le atenţia şi menţine-i interesaţi. Felul în care te prezinţi, ambalajul poate fi la fel de important că şi conţinutul CV-ului.
Nu îţi fie teamă de spaţiile libere. Foloseşte paragrafe şi concentrează-te asupra a ceea ce vor să vadă – orice aspect cheie sau informaţie care este relevantă. Lasă orice altceva deoparte.