Shop
Ultimele 100 de articole

Exista fericire fara bani?

27 decembrie 2015, , Vizualizări:
sfatulprintilor.ro-fericire bani

Iata cateva cuvinte despre bogatie si fericirea pe care o poti experimenta chiar si cand nu ai bani scrise de Mike Cernovich, autorul volumului Gorilla Mindset.

 

Stiu cum este sa fii cel mai sarac copil din clasa, sa porti in fiecare zi aceleasi haine si sa te intrebi daca va porni automobilul. Indiferent de cati de multi bani vor fi in contul meu bancar, inima mea va fi mereu alaturi de cei care cresc in saracie sau se zbat sa supravietuieasca de azi pe maine.

Stilul meu de viata este, relativ, modest. Zbor, mai degraba la clasa economica decat la business class, nu am o masina, Rolex, HDTV sau o casa. Tot ce am acumulat pana in prezent incape intr-un geamantan, un rucsac si o geanta normala.

Este adevarat ca banii sunt grozavi si ar trebui sa castigi cat de mult se poate, insa poti avea o viata frumoasa chiar si atunci cand ai relativ putini.

 

 

Saracia este o stare de spirit. Suntem doar atat de saraci cat ne fac ceilalti sa ne simtim

Am crescut in saracie? Se pare ca da. Eram nesigur in legatura cu banii si imi era rusine de locul in care locuiam.

Tatal meu a trecut prin perioade in care era somer, multi ani am cumparat mancare ieftina, nu mergeam in vacante, iar, adesea, masina familiei nu pornea. Insa aveam o casa cu curte, petrecere de ziua de nastere si cand tata avea job aveam vinerea de pizza. De asemenea, casa noastra era plina de iubire care se intalneste mai rar decat banii, asa cum aveam sa aflu mai tarziu de la prietenii mei bogati.

Intr-o seara, ma aflam in Bangkok si mergeam sa-mi iau cina. In drum spre restaurat un barbat fara picioare se tara. Am ajuns, am mancat (chiar foarte mult) si apoi am plecat spre casa si pe drum m-am reintalnit pe barbatul fara picioare care nu ajunsese foarte departe in tot acest timp. Asta inseamna saracie.

Copiii din Cambodgia sunt vanduti ca sclavi sexuali si in Vietnam femeile si copiii au prea putine optiuni in afara de a-si vinde trupurile in diverse forme – muncind din greu sau oferind servicii sexuale. Asta nu inseamna doar saracie. Este un mod de viata pe care foarte putini dintre noi il pot intelege.

Eu eram sarac doar dupa standardele americane de viata. Cand te uiti la ce au ceilalti, te concentrezi pe ceea ce tu nu ai.

In copilarie eram sarac pentru ca aveam doar doua perechi de blue jeans care trebuiau sa ma tina tot anul. Ca autor de succes si avocat am doua perechi de blue jeans care trebuiau sa ma tina tot anul. Sigur, sunt blue jeans de firma, insa sunt imbracat zi de zi cam in aceleasi haine.

In copilarie eram sarac pentru ca aveam o masina care nu pornea. Acum nu am deloc masina.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax