Traim in secolul vitezei, iar oamenii au ajuns sa munceasca din ce in ce mai mult. Insa cand munca devine un stil de viata pot aparea o multime de probleme de sanatate pe termen lung. Iata care sunt afectiunile cu care se poate confrunta un workaholic.
Termenul de workaholic a fost folosit pentru prima data in anul 1971 de catre Wayne Oates, un auto-proclamat workaholic care a conferit si o definitie, dupa cum urmeaza „o persoana a carei nevoie pentru munca a devenit atat de excesiva incat creeaza tulburari semnificative sau interfereaza cu sanatatea corporala, fericirea personala si relatiile interpersonale, precum si cu functionarea sociala placuta.”
Nu este niciun secret ca munca in exces poate avea un efect negativ asupra starii tale de sanatate si a fericirii. O serie de studii au demonstrat ca stresul de la locul de munca poate avea un impact asupra sanatatii, incluzand depresie, risc crescut de infarct si diabet. Iar stilul de viata workaholic a fost asociat cu o calitate redusa a somnului, crestere in greutate, hipertensiune, depresie si anxietate (se manifesta uneori irascibilitate si neliniste, chir si prin tulburare obsesiv-compulsiva), casatorii nefericite, alcoolism si rate ridicate ale divortului.
Probleme de sanatate care apar in cazul unui workaholic
1. Dureri de cap si migrene
Prea multa presiune de la munca este adesea insotita de dureri mari de cap si chiar poate conduce la migrene.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole