Educatia financiara – un “lux” pentru români? Eu sunt de altă părere… - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Educatia financiara – un “lux” pentru români? Eu sunt de altă părere…

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » Educatia financiara – un “lux” pentru români? Eu sunt de altă părere…
2017.12.12-Educatia-financiara

Unele studii arată că românii stau foarte prost în ceea ce priveşte educatia financiara.Astfel, spun unii, educatia financiara este la fel de rar întâlnită în rândul românilor precum obiectele de lux.

De unde ar rezulta că educatia financiara, la modul practic, ar fi un fel de “lux”…

Eu nu sunt deloc de acord cu acest punct de vedere.

Eu cred că această situaţie în care se găseşte educatia financiara în România – deşi reală şi cât se poate de tristă – trebuie văzută în cu totul alt mod.

A promova ideea că educatia financiara ar putea fi un fel de “lux” este un lucru extrem de dăunător.

Pentru că de aici s-ar putea înţelege că ea este doar un moft, ceva total neimportant, fără de care se poate trăi foarte bine.

Şi acest lucru este total greşit.

În realitate, educatia financiara este un aspect absolut esenţial în viaţa omului contemporan, în mileniul III.

În condiţiile în care de mult nu mai obişnuim să facem între noi doar schimburi de produse în natură (troc), ci folosim în acest scop banii, cred că ar fi foarte util să înţelegem mai bine ce sunt, de fapt, banii şi cum funcţionează ei cu adevărat.

 

Iată de ce cred eu că educatia financiara este o necesitate, fără de care nu putem ajunge la un nivel mai ridicat de prosperitate:

 

– Pentru că educatia financiara este cea mai mare carenţă pe care o avem.

Deşi la şcoală avem ocazia de a învăţa o multitudine de lucruri, din foarte multe domenii, despre bani şi despre finante personale nu ni se predă absolut nimic.

Nu este de mirare că apoi, ca adulţi, trebuie să învăţăm singuri despre aceste subiecte sau să suferim efectele lipsei noastre de educaţie…

– Pentru că luăm în fiecare zi şi la fiecare pas decizii care ne afectează viitorul din punct de vedere financiar.

La prima vedere s-ar putea să ţi se pară o exagerare, dar dacă reflectezi mai bine, îţi vei da seama că cele mai multe din lucrurile la care te gândeşti pe parcursul unei zile au anumite consecinţe financiare.  Bune sau rele.

 

 

Citeste continuarea pe IDEISIBANI.RO

Cuvinte cheie:
Data articol: 18/12/2017