Ca să îţi creşti şansele de a obţine jobul dorit, nu trebuie să te bazezi doar pe experienţa şi CV-ul tău, ci ai nevoie şi de tehnici subtile de influenţare a recrutorilor care decid cine va fi persoana aleasă din sutele de candidaţi.
Prin folosirea unor tehnici de manipulare, îl poţi face pe recrutor să simtă că tu eşti persoana potrivită pentru jobul respectiv, fără să analizeze foarte clar de ce are această senzaţie.
Transmiterea unor mesaje subtile, imperceptibile, se face atât prin atitudine şi limbaj corporal, cât şi prin tonalitatea vocii şi prin vocabularul folosit la interviu. Poţi lua în calcul următoarele sfaturi ale specialiştilor în comunicare:
1. Fă un scurt research înainte de interviu. Influenţarea unei alte persoane are succes dacă ştii în prealabil anumite lucruri despre aceasta – care îi sunt pasiunile, stilul de lucru, fobiile. Te vei putea adapta mult mai bine la situaţia de interviu.
2. Foloseşte primele minute pentru a-l cunoaşte pe recrutor. Dacă nu ai strâns informaţii despre recrutor înainte de interviu, este recomandat să îl laşi să vorbească, să se manifeste în primele minute ale interviului, ca să ştii cu ce tip de personalitate ai de-a face.
3. Sincronizează-te cu angajatorul. O regulă esenţială în tehnicile de influenţare constă în sincronizarea cu starea de spirit a recrutorului – aceasta se realizează prin folosirea unor cuvinte din vocabularul interlocutorului, dar şi replicarea unor gesturi inconştiente ale acestuia.
4. Hrăneşte narcisismul recrutorului. Dacă ai aflat care sunt lucrurile care îi fac plăcere recrutorului, ce pasiuni şi realizări profesionale are, poţi să aduci discuţia în această direcţie şi să le pui într-o lumină favorabilă. Poţi, de asemenea, să ai cuvinte bune despre firma la care lucrează, dar atenţie să nu faci asta într-un mod care bate la ochi.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!