Cu cât oamenii ajung să aibă mai mulți bani, cu atât vor mai mult timp ca să se bucure de banii câștigați. Din păcate, chiar dacă oamenii se zbat ani de zile să câștige mai mult, în momentul în care ajung să câștige acei bani, apare o problemă la care nu se așteptau: toate sistemele de făcut bani cu care se înconjoară devin prea rigide ca să mai poată scăpa de ele.
Dacă îți dorești prea mult banii și renunți pentru asta la timpul și energia ta, mai devreme sau mai târziu te vei trezi că ai bani, dar nu ai nici timp nici energie (sănătate) să te bucuri de ei. Sistemele de creat și cheltuit bani pe care ți le-ai făcut (loc de muncă, afacere, bugete de venituri și cheltuieli, ipoteci, leasinguri, etc.) sunt prin definiţie consumatoare ale celor 3 resurse: bani, timp, energie.
Concret ce poți să faci ? Iată ce ne propune Andy Szekely, antreprenor, trainer, autor şi public speaker cu o experienţă de peste 15 ani în educaţia oamenilor maturi.
Vino acum să vezi oferta noastră specială de produse din care poţi cumpăra copilului tău cadou de 1 iunie aici.
Fă diferența între rezultate obținute și timp consumat
Porneşte de la felul în care omul / oamenii cu care te asociezi înțeleg diferența dintre rezultat și efort! Mai exact, asociază-te cu oameni interesaţi de rezultatele pe care le poți produce, nu de timpul sau efortul pe care le consumi pentru a le produce. Negociază cu ei pe rezultate, nu pe timp.
În definitiv, un vânzător este eficient dacă vinde, nu dacă stă 8 ore pe zi la serviciu. Un trainer poate fi plătit în funcție de numărul de traininguri livrate și de gradul de satisfacție al clienților, nu pentru că a stat în sediul firmei, la birou, 12 ore pe zi.
Negociază să lucrezi de acasă
Mai ales dacă locuiești într-un oraș mare, timpul petrecut în trafic poate fi timp de muncă efectiv când lucrezi de acasă. Această opțiune e cu atât mai justificată de ușurința cu care putem comunica prin telefon sau internet.
Citeşte continuarea pe Andy Szekely.ro