Depozitele bancare sunt, probabil, cele mai uzuale instrumente financiare la care apelează românii. Ele au marele avantaj de a fi garantate de către stat, prin Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FGDB), deci ştim că banii noştri sunt în siguranţă. Iar posibilitatea de a primi şi o anumită dobanda le face chiar atractive, căci cine nu-şi doreşte să încaseze bani fără a face “nimic”…
Problema lor principală, însă, este legată chiar de mărimea acestei dobanzi. Dobanda pe care băncile o acordă depozitelor poate să varieze foarte mult de la bancă la bancă, dar, ca regulă generală, este destul de mică (cel puţin în comparaţie cu alte tipuri de investiţii).
În România de mulţi ani dobanzile se află pe un trend descendent, care probabil că va continua şi în viitor. Acelaşi lucru se petrece şi în Europa. Iar decizia Băncii Centrale Europene de a injecta sume imense în sistemul financiar, în dorinţa de a revitaliza economia europeană, va contribui la menţinerea dobanzilor la valori extrem de scăzute.
În aceste condiţii, am dorit să aflu care este cea mai mare dobanda care este oferită la momentul actual pentru depozitele bancare constituite pe termen scurt (1 lună) şi pe termen mai lung (1 an).
Citeste continuarea pe Ideisibani.ro.
In fiecare luni, miercuri si sambata Sfatulparintilor.ro iti ofera articole de la Ideisibani.ro. A fi prosper este dreptul tau din nastere, iar informatia potrivita te ajuta sa ajungi acolo unde meriti cu adevarat.
foto: Pixabay.com
Aceste DOUĂ ZODII respiră UȘURATE după ULTIMA SuperLună plină până în octombrie 2025
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025