Cele mai bune sfaturi pentru cariera in 2013 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Cele mai bune sfaturi pentru cariera in 2013

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » Cele mai bune sfaturi pentru cariera in 2013

Cei mai optimisti economisti cred ca in 2013 economia Romaniei va creste cu maximum 3% (scenariu optimist). In aceste conditii, un loc de munca bine platit este mana cereasca. Prin urmare, sfaturile in legatura cu locurile de munca sunt nepretuite. Iata care sunt cele ma bune sfaturi pentru cariera, in 2013.

 

 

Evalueaza cu atentie locul de munca

Analizeaza cu atentie unde esti si unde ti-ai dori sa fii. Daca te afli mereu in alerta nu vei fi luat prin surprindere si sa ramai fara loc de munca ca urmare a faptului ca firmele de genul celei pentru care lucrezi isi muta capitalul in tari unde forta de munca este ieftina. Iar acest lucru se poate intampla in orice domeniu mai ales daca munca poate fi computerizata precum contabilitatea. Este un mit faptul ca doar muncitorii ar trebui sa-si faca griji din cauza faptului ca isi pot pierde job-ul pentru ca fabrica se muta intr-o alta tara.

 

 

Lupta impotriva demodarii la locul de munca

Singurele protectii pe care le ai in piata de munca actuala sunt asigurate de abilitatile pe care le ai. Fa orice este necesar sa capeti abilitati si calificari noi necesare in aceste vremuri. Mergi la cursuri, insa ai grija si la costurile pe care le implica deprinderea noilor abilitati. Nu trebuie sa uiti ca orice imprumut implica costuri si nu te baza ca vei gasi imediat dupa ce ai absolvit cursurile un loc de buna bine renumerat care sa-ti acopere cu usurinta ratele de la banca.

 

 

Socializeaza si vei avea un loc de munca important

Niciodata n-a fost mai importanta participarea la diferite evenimente organizate la birou si socializarea cu alte grupuri si persoane, chiar si intalniri cu parinti ai copiilor tai la sebare sau alte evenimente asemanatoare. Aceste persoane te pot ajuta atunci cand esti in cautarea unui loc de munca. Insa nu le cere ajutorul decat daca ai epuizat toate celelalte cai de gasirea a unui nou job.

 

 

Fa-ti o strategie pentru locul de munca

Fertilizeaza-ti cariera prin schimbarea angajatorului atunci cand apare o oportunitate. Schimbarea locului de munca implica mai putine riscuri decat perceperea ca esti o persoana disperata sa gaseasca unui job, insa numai in cazul in care rezultatele pe care le-ai obtinut la fiecare oprire pot fi cuantificabile.

 

 

Ia in calcul demararea propriei afaceri

Cu siguranta ca nu toti oamenii pot porni intr-o asemenea aventura, insa daca ai abilitati antreprenoriale, conducerea propriului business poate aduce mai multa securitate financiara decat daca esti angajat. Insa fa-ti un plan daca te gandesti sa mergi pe acest drum. Multi dintre cei care s-au angajat pe aceasta cale si-au dat seama ca nu pot sa face fata incertitudinilor inerente inceperii unei afaceri sau ca, in scurt timp, au ramas fara bani. Si astfel descopera ca este nevoie de multe pana sa ai succes ca antreprenor decat sa faci ceea ce-ti place si sa fii platit pentru asta.

 

 

Priveste lucrurile pe termen lung

Priveste cariera ca pe un intreg. Accepta locuri de munca potrivite personalitatii si stilului de viata preferat. Spre exemplu daca iti place apa, acceptarea unui job intr-un desert nu va satisface marinarul din tine. Stabileste-ti un calendar pentru progres: de la incepator, intermediar si avansat. Daca la 45 de ani esti inca in faza de inceput atunci trebbuie sa schimbi ceva sau nu vei mai ajunge niciodata acolo unde ti-ai dorit, pe o treapta cat mai sus in organizatie.

 

 

Lupta pentru bani

Dezvolta-ti abilitatile de negociator pentru a capata un salariu corespunzator calificarilor tale. Angajatorii n-o sa-ti ofere niciodata mai mult daca tu te multumesti cu mai putin. Daca nu stii care sunt salariile pe care alte companii le ofera pentru munca depusa de tine nu stii cat sa ceri si, mai ales, unde sa te opresti.

Data articol: 26/12/2012