Cele 10 principii care îţi pot aduce prosperitatea - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Cele 10 principii care îţi pot aduce prosperitatea

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » Cele 10 principii care îţi pot aduce prosperitatea
prosperitate

Prosperitatea este ceva ce ne dorim cu toţii, chiar dacă nu putem întotdeauna să-i dăm o definiţie prea precisă.  Cu siguranţă, însă, prosperitatea înseamnă mai mult decât bani sau lucruri materiale.

Pe lângă bunăstare sau belşug, “a fi prosper” este de fapt o stare de spirit, din multe puncte de vedere asemănătoare cu “a fi fericit”.  Deci dacă înţelegi regulile de bază ale prosperităţii, îţi va fi mult mai uşor să ştii ce ai de făcut pentru a o aduce în viaţa ta.

 

Iată cele 10 principii pe care trebuie să le pui în aplicare pentru a aduce prosperitatea în viaţa ta:

 

1. Principiul fundamental: daruieste pentru a primi. 

Oamenii cu adevarat prosperi traiesc in deplina concordanta cu acest principiu.  Ei in primul rand ofera, abia apoi asteapta sa primeasca.  Si de cele mai multe ori ajung sa primeasca MULT mai mult decat au oferit.

In natura, aceasta este “legea recoltei”.  Poti culege doar daca ai semanat.  Ordinea fireasca a lucrurilor este intotdeauna aceasta: intai dai si apoi primesti.

 

 

2. Principiul vidului. 

Prosperitatea nu este limitata, finita, dar pentru a primi ceva nou trebuie sa te debarsezi de ceea ce este vechi.  Cum functioneaza?  Extrem de simplu: daca vrei sa primesti un lucru nou, mai intai scapa de cele vechi (poti sa folosesti principiul fundamental si sa le daruiesti) si apoi vei dobandi si ceea ce-ti doresti.

 

 

3. Principiul creativitatii. 

A fi creativ, adica a genera solutii este una din abilitatile esentiale pentru a atinge succesul in orice domeniu.  Acest principiu functioneaza si in ceea ce priveste prosperitatea.

Pentru a ajunge la prosperitate ai nevoie de un plan.  Nu este suficient sa iti doresti, trebuie sa gasesti si raspunsul la intrebarea: CUM?  Toti cei care isi realizeaza visele, indiferent de domeniu, au depasit obstacolele prin actiune planificata.  Iar daca ceva nu functioneaza in planul tau, fii creativ si gaseste alt drum.

 

4. Principiul comenzii.

Este unul din cele mai greu de aplicat corect.  Daca iti doresti ceva, trebuie sa ai curajul sa ceri.  Ai mare grija ce cuvinte folosesti, caci ele sunt expresia gandurilor tale.  Foloseste numai afirmatii pozitive, pentru ca afirmatiile negative nu aduc rezultatul dorit.

Cand iti este foame spui: „Vreau mancare.”  Daca spui: “Nu vreau sa mai fiu flamand”, ce ai putea obtine?  Nimic.  La fel, daca spui: “Niciodata nu imi ajung banii”, ce crezi ca vei dobandi…?

 

Citeste continuarea pe IDEISIBANI.RO.

Data articol: 04/06/2017