Când și cum să economisești bani pentru educația copiilor? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Când și cum să economisești bani pentru educația copiilor?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » Când și cum să economisești bani pentru educația copiilor?
cum să economisești bani pentru educația copiilor

De la bebeluș la student pare o distanță enormă, dar este bine să începi să acționezi cât mai devreme pentru a avea bugetul necesar studiilor pentru copilul tău. Până la un anumit nivel, educația în România este teoretic gratuită, însă practic apar diverse nevoi precum meditațiile pentru sprijin la învățare, cursuri suplimentare sau activități extrașcolare. În funcție de context, se poate opta pentru învățământ privat, pentru studii în străinătate sau oricum pot exista costuri majore pentru studiile universitare în alt oraș, pe locuri cu taxe etc.

Timpul trece rapid, iar pe măsură ce copilul crește, are nevoie de tot mai mult suport educațional. Implicit, nevoile financiare are familiei sunt tot mai însemnate. Când este așadar momentul să începi să strângi bani pentru educația copiilor? Niciodată nu este prea devreme, dar la un moment dat poate fi prea târziu în sensul că nu vei mai avea timp și resurse suficiente pentru a strânge suficienți bani pentru a asigura un suport real. 

Așadar, chiar și din primii ani de viața, se poate începe să se adune bani într-un cont curent la bancă, eventual un cont de economii cu dobândă mai mare. Dobânda compusă reprezintă un sistem avantajos la economisirea în timp, practic se acumulează dobândă la dobândă. Dar dincolo de acest avataj oferit de bancă, adevăratul câștig este că te mobilizezi să economisești, iar banii se strâng de-a lungul timpului. Puțin câte puțin, lună de lună, se adună bani pentru mai târziu. 

În funcție de posibilitățile financiare ale familiei, se pot depune în acest cont alocația de stat a copilului și alți bani suplimentari. În loc de o masă în oraș o dată pe lună, se pot transfera banii într-un astfel de cont pentru copil / copii. Se pot mobiliza și alte rude ale copilului să contribuie ocazional la acest fond, de exemplu bunicii. 

Educația contează tot mai mult în societatea viitorului. Se pune accent pe studii la locul de muncă, chiar și doar ca o condiție birocratică în legislația muncii. Este foarte posibil însă ca educația să ajungă să coste și mai mult în viitor, tocmai pentru că există o concurență mai mare între persoane pentru anumite oportunități de carieră. 

În prezent, mulți părinți apelează chiar și la credite pentru a-și susține copiii la studii în învățământul universitar. Online se poate folosi un instrument de tip calculator credit pentru împrumut rapid pe termen scurt pentru nevoi personale diverse, inclusiv taxe facultate sau alte fonduri necesare pentru copii (cămin, chirie, alte nevoi lunare). La ora actuală, procesul de acordare al împrumuturilor este foarte simplu și rapid, în unele cazuri fiind necesar doar un selfie.

În timpul studiilor universitare există și variante de muncă part-time, însă studenții la unele specializări pot avea dificultăți în a studia și lucra în același timp, din cauza volumului mare de materiale de învățat. Mai departe însă, cei care trec cu bine prin astfel de facultăți ajung rapid pe posturi foarte bine plătite în instituții și corporații, în România sau chiar în străinătate.

Foarte mulți părinți își îndrumă copiii chiar pentru studii în afara țării, la liceu sau / și universitate. Astfel, se consideră că va exista un impuls real pentru și mai multe șanse de carieră de succes, în țările dezvoltate din Europa și nu numai. Astfel de studii au evident un cost important în ansamblu, iar existența unui fond personal la care s-a contribuit din timp este de mare ajutor..

Data articol: 28/06/2022