Cearta cu partenerul cu privire la educatia copilului? Iata ce sfaturi au psihologii
Ai obosit sa te tot ciondanesti cu partenerul tau de viata cu privire la educatia copilului? Te coplesesc discutiile interminabile in care va contraziceti, se bat cap in cap conceptiile fiecaruia si convingerile de viata pe care fiecare le-a mostenit din familia in care a crescut?
Daca aceste certuri va ocupa mai mult timp din viata decat este normal si va tulbura armonia din familie, transformandu-va casa intr-un camp de lupta la care copilul uneori mai este si martor, iata cateva instructiuni folositoare de la specialistii ehow.com care va pot transforma motivele de discutii in subiecte de intelegere, trecand amandoi de aceeasi parte a baricadei.
De ce aveti nevoie? De maturitate si de dorinta sa cooperati pentru binele copilului.
Accepta ca a va mai ciondani este inevitabil.
In procesul de crestere si formare a copilului, numit parenting, este natural sa apara puncte de vedere diferite intre cei doi parinti. Foarte des parintii au stiluri diferite; unul este strict in timp ce celalalt este mai permisiv; pentru unul conteaza ora de culcare in timp ce pentru celalalt e mai important sa aiba mai mult timp sa se joace cu copilul lui, iar exemplele pot continua. Asa ca, primul lucru pe care il ai de facut este sa accepti ca veti tot avea motive de confruntare de opinii in anii in care va veti creste copilul impreuna. O discutie este un mod de a realiza ca exista o problema ce trebuie rezolvata. Vestea buna este aceea ca prin practica si cu timpul ambii puteti invata sa acceptati diferentele de asa natura incat intreaga familie sa castige.
Trebuie sa realizezi intai de toate faptul ca viata este cu mult mai placuta fara discutii in contradictoriu.
Aminteste-ti asta inainte sa simti neaparat nevoia sa iti impui tu punctul de vedere. Dupa ce s-a incheiat un episod de cearta gandeste-te cum ai fi putut gestiona acea situatie diferit ca sa nu fi ajuns la ciondaneli. Multumeste-i partenerului tau ca si-a eprimat ingrijorarile sau nemultumirile si astfel ai aflat ce gandeste.
Realizeaza ca e in regula ca, din cand in cand, sa nu ai dreptate.
Gandeste-te la ce tu ai de invatat dintr-o discutie in contradictoriu. Este bine si sanatos sa fii dispus sa accepti ca nu ai dreptate uneori. Cand vei fi capabil sa spui „Nu am avut dreptate in situatia aia” sau „M-am inselat” atunci toata rusinea va disparea.
Citeste si: 7 motive de cearta normale intr-un cuplu si cum sa le depasesti
Retine ca nu ai de ce sa te justifici sau sa te aperi cand nu esti de acord cu partenerul tau.
In loc sa intri in defensiva mai bine castiga timp si liniste spunand „As prefera sa ma mai gandesc la acest aspect”.
Inceteaza sa mai vrei sa ai numai tu dreptate.
Memoreaza aceste doua fraze si foloseste-le „S-ar putea sa ai dreptate” si „S-ar putea sa nu am dreptate”. In mijlocul unei discutii aprinse aceste cuvinte pot domoli patimile si asterne brusc linistea. Discuta despre subiecte importante si controversate fara sa iei totul ca pe un afront personal si astfel neintelegerile nu vor escalada in conflicte mari.
Fa-i complimente partenerului tau pentru cum se descurca in cresterea copilului vostru.
Spune-i ori de cate ori poti „Sunt asa de mandra de cum te-ai descurcat in situatia asta” sau „Ai facut treaba foarte buna”.
Lauda-ti partenerul pentru lucrurile mici, punctuale pe care le face.
Constientizeaza sacrificiile pe care le face pentru familie. A creste un copil nu este cel mai usor lucru din lume; sunt multe provocari pe drum. Spune-i partenerului tau „Sunt bucuroasa ca suntem impreuna in povestea asta”.
Te mai poate interesa: Cum sa previi certurile legate de bani in cuplu. Multa lume ocoleste punctul 4
Citeste continuarea: 1 2
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua