13. Sunt ocupat. Da-i lui X sarcina aceasta
Niciodata, dar niciodata nu trebuie sa rostesti urmatoarele 4 propozitii in fata angajatorului: “Nu pot”, “N-o fac”, “Este imposibil”, “Da-i lui X sarcina asta” sau “Fa-o tu”. Daca superiorul tau iti da ceva de facut, prima reactie ar trebui sa fie, “Ok” (poti sa-ti dai ochii peste cap dupa ce seful a parasit incaperea). Chiar daca sarcina pare imposibila pentru tine n-o respinge din start. Mai bine iti programezi o intalnire cu superioarul tau in legatura cu volumul de munca pe care il ai de facut si despre ce solutii ai la dispozitie. Supervizorul ar trebui sa realizeze ca angajatii stresati sau care au prea multe sarcini de indeplinit au tendinta de a avea o productivitate scazuta si, prin urmare, ar trebui sa dea dovada de intelegere.
14. Am descoperit ca aveti un profil pe site-ul de socializare Y si ca doriti sa va intalniti cu venina mea, proaspat divortata
Nu incerca sa te amesteci in viata romanica a superiorului tau. Poti interveni intre colegi si sa le faci cunostinta, este o practica comuna si acceptata, insa nu te implica cand este vorba despre superiorul tau, decat daca el/ea ti-o cere in mod expres.
15. Oh, Doamne, sunt atat de plictisit
Asa cum nu trebuie sa-i spui superiorului tau sa nu-ti mai dea sarcini de indeplinit sau o s-o iei razna, la fel nu trebuie sa te plangi ca esti plictisit sau ca job-ul tau este prea usor. Daca ai sentimentul ca sarcinile pe care le ai de indeplinit sunt prea usoare, da dovada de proactivitate si cere noi lucruri de facut sau ajuta pe cineva care are nevoie. Sunt sanse mari ca dorinta ta sa fie indeplinita, iar superiorul tau va aprecia initiativa de care dai dovada. Daca totusi, locul de munca te plictiseste, fie aplica pentru o alta pozitie din companie, sau schimba-ti jobul, daca ti se ofera oportunitatea.
16. Am stat pana la 2 dimineata la o petrecere noaptea trecuta. Pot sa plec astazi mai devreme?
Doar daca n-a participat el insusi la petrecere, seful tau va da dovada de prea putina intelegere in legatura cu activitatile tale extracurriculare, in special cele care implica alcoolul. Nu te plange ca esti mahmur si ca ai nevoie de odihna. Ai grija sa ai un tub cu antiinflamatoare pe birou, bea multa apa si invata din propriile greseli. Nu este problema superiorului tau. De asemenea, evita discutiile cu supervizorul tau despre problemele financiare cu care te confrunti, problemele maritale, dependenta de jocurile de noroc, politica, religie sau orice altceva care ar putea duce la taceri ciudate sau care l-ar putea face pe sef sa creada ca problemele personale pot sa-ti afecteze abilitatea de a duce la bun sfarsit sarcinile de la birou.
17. Pe bune? Asta e tot ce ne poate oferi compania?
Nu conteaza ca este vorba despre noile scaune din birou, de frigiderul comun sau de locul ales pentru petrecerea de sarbatori. Nu te duce la superiorul tau sa te plangi in legatura cu cat de putin ii pasa companiei de angajatii sai. Nicio firma n-o sa arunce banii pe fereastra si sa ofere angajatilor cele mai scumpe bauturi sau cele mai fine mancaruri si niciunuia nu-i face placere ca subalternul lui sa-si exprime nemultimirile in legatura cu acest subiect.
18. In weekend am vazut “Sefi de cosmar”. Ne putem intalni intr-o parcare pustie dupa munca?
Sa-ti exprimi nemultumirea in legatura cu seful tiranic sau incompetent spunandu-i ca ai fantezii de razbunare nu este cea mai buna abordare. Daca modul agresiv in care iti vorbeste superiorul tau sau purtarea lui interfereaza cu performanta ta, analizeaza bine unde si cum ti-au fost afectate rezultatele si stabileste o intalnire cu cei de la resurse umane in legatura cu ceea ce te deranjeaza.
(Sursa: askmen.com)
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?