Sfaturi practice despre recunostinta: Cum sa iti inveti copilul sa fie recunoscator - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Sfaturi practice despre recunostinta: Cum sa iti inveti copilul sa fie recunoscator

Sfaturi practice despre recunostinta - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - happiness-1866081_1920

4. Iarta trecutul

Fa-ti timp sa iti amintesti despre experientele dificile din viata ta sau de persoanele cu care nu ai avut relatii prea placute. Dedica un capitol special si scrie 3-5 puncte de apreciere pentru acele circumstante. De exemplu, daca ai suferit un abuzz, scrie cum acea experienta te-a transformat intr-o persoana mai puternica si mai buna. Daca ai trecut printr-o despartire dureroasa, scrie ce ai invatat din acea relatie pentru a aplica in viitor si a avea relatii mult mai sanatoase. Tine aceasta lista undeva la indemana ca sa poti adauga ori de cate ori iti amintesti cate ceva si aminteste-ti sa apreciezi orice situatie negative prin care treci. Fiecare in parte are rolul si darul sau in spate pe care uneori le poti descoperi dupa un timp suficient de mare incat sa aiba sens.

Te mai poate interesa si: 9 trucuri sa insufli recunostinta copilului tau

5. Cand te plangi de ceva, aplica antidotul


Daca te surprinzi plangandu-te, vaitandu-te de anumite circumstante nefavorabile ale vietii, incearca sa neutralizezi acea negativitate cu un aspect pozitiv. In special daca te surprinzi cu o atitudine negativa asupra copiilor din varii motive intemeiate sau nu, imediat anuleaza acest aspect cu ceva pozitiv, apreciativ la adresa lor. Daca subiectul se preteaza, implica si copilul sa gaseasca partea buna din acel conflict.

Procedeaza la fel cu copilul atunci cand il vezi negativ dintr-un oarecare motiv, transforma totul intr-un joc ca sa gasiti ceva pozitiv din acea situatie. Numarati impreuna elementele pozitive pe care le puteti identifica, oricat de greu este.

A invata un copil recunostinta incepe cu tine.

Fii recunoscator pentru tot ce este in viata ta si iti va fi mult mai usor sa ii inveti si pe altii sa faca la fel. Adopta o atitudine de recunostinta si apreciere de-a lungul fiecarei zi, fiecarui an si intregii tale vieti. Recunostinta este o valoare de viata care necesita abilitati. Este nevoie de timp ca sa fie practicata.

Ea ii transforma pe unii dintre noi in puternici si invingatori, prosperi si impliniti, in timp de altii, care nu au nimic in comun cu recunostinta, isi traiesc viata in plangeri, victimizari, mediocritati si suferinte.
Spune “multumesc” in fiecare zi. Pentru ca ai ce manca, pentru ca iti merge masina, pentru ca esti in siguranta, pentru ca ai un hobby care iti aduce bucurie, pentru orice. Este unul din marile cadouri pe care ti le poti face tie insuti ca sa activezi lumina din interiorul tau si astfel sa luminezi si viata celor din jurul tau.

Image by Alfonso Cerezo from Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 24/05/2021