Poveste de suflet: Dialog intre doi bebelusi nenascuti - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Poveste de suflet: Dialog intre doi bebelusi nenascuti

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Inspirational, motivational, emotional » Poveste de suflet: Dialog intre doi bebelusi nenascuti
Dialog intre doi bebelusi nenascuti
Credit foto: Depositphotos.com

Este timpul pentru o noua poveste de suflet. Viata e definita intre doua mari momente: nasterea si moartea. Daca despre acest ultim capitol nu exista nici o certitudine si ne facem scenarii cu privire la marea trecere, multi suntem tentati sa spunem ca in ceea ce priveste nasterea stim tot. Doar se deruleaza sub ochii nostri. Iar despre bebelus, spunem ca e mic si ca nu prea intelege mare lucru din ceea ce se petrece in jurul lui. Dar nu e chiar asa, multe studii demonstreaza ca nou-nascutii au o inteligenta aparte si percep in felul lor lumea de dincolo de pantecul mamei.

Iata un dialog emotionant care exprima trairile unor mici fiinte inainte de a face marea trecere catre viata de dupa nastere.

– Tu crezi in viata de dupa nastere?
– Desigur. Dupa nastere trebuie sa urmeze ceva. Probabil ca ne aflam aici tocmai pentru a ne pregati pentru ceea ce urmeaza.
– Ce prostie! Dupa nastere nu urmeaza nimic. Si, de altfel, cum ar putea sa arate?
– Nu stiu exact, dar mai mult ca sigur va fi mai multa lumina decat aici. Poate vom umbla pe propriile picioare si vom manca cu propria gura.
– Ce tampenie! Nu se poate sa umbli. Iar ca sa mananci cu gura, chiar ca ar fi de ras! Doar noi mancam prin cordonul ombilical!? Insa ia sa iti spun eu ceva: putem exclude viata de dupa nastere, pentru ca deja acum e prea scurt cordonul ombilical.
– Ba da, ba da, cu siguranta va fi ceva. Insa, probabil, ceva mai altfel decat ne-am obisnuit noi aici.
– Pai de acolo nu s-a intors nimeni. Odata cu nasterea, viata se termina pur si simplu. De altfel, viata nu este altceva decat o permanenta inghesuiala in intuneric.
– Eu nu stiu exact cum va fi daca ne vom naste, dar desigur ca o vom gasi pe MAMA, iar ea va avea grija de noi.
– Pe mama? Tu crezi in mama?! Si dupa tine, unde ar putea ea sa fie?
– Pai oriunde, in jurul nostru. Doar traim in ea si prin ea. Fara ea, nu am fi deloc.
– Eu nu cred asta! Eu nu am vazut nicicand, nici un fel de mama, asa ca e evident ca nu exista.
– Dar, uneori, cand suntem in liniste, o auzim cum canta, simtim cum mangaie lumea din jurul nostru. Stii, eu cred ca viata adevarata abia de-aici incolo incepe!

Din aceeasi categorie va mai recomandam

13 lectii de viata pe care le-am invatat de la mama (lol)

12 lectii despre dragoste de la tati celebri

Conversatia unui copil nenascut cu Dumnezeu

foto: Depositphotos.com

Data articol: 16/11/2022